NETT: Den nye terminalen vil gjøre PostNord bedre rustet til å håndtere økende netthandel.
NETT: Den nye terminalen vil gjøre PostNord bedre rustet til å håndtere økende netthandel.

Bygger ny PostNord-terminal

PostNord skal bygge en ny logistikk- og sorteringsterminal i Hanekleiva Næringspark i Holmestrand.

Publisert

Det er Veidekke Logistikkbygg som har fått kontrakten for det nye logistikkbygget. Kontrakten er en totalentreprise verdt ca. 170 millioner kroner. Den nye terminalen blir på nesten 15.000 kvadratmeter og blir en viktig del av PostNord sin infrastrukturplan for å sikre at PostNord kan ta unna den kraftige netthandelsveksten som forventes fremover.

Hanekleiva Næringspark består av 47 mål næringsarealer tett på E18 i Sande i gamle Vestfold, med korte avstander både til Drammen og Oslo og sørover mot Vestfold-byene og Telemark. PostNord har kjøpt en tomt på 43 mål som er spesialdesignet for selskapets behov for effektiv drift.

Veidekke ble valgt som totalentreprenør etter at ni entreprenører i utgangspunktet ville gi tilbud på den nye terminalen.

– I Veidekke Logistikkbygg har vi spesialisert oss på utvikling og oppføring av store logistikk- og lagerbygg i totalentreprise. Dette var et prosjekt vi veldig gjerne ville vinne, og i arbeidsfellesskap med Veidekke Bygg Buskerud skal vi løse dette prosjektet innenfor de rammene som PostNord har satt. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven og ser frem til et fruktbart og spennende samarbeid, sier daglig leder Roar Kristiansen i Veidekke Logistikkbygg.

Byggearbeidene starter opp etter ferien og prosjektet skal gjennomføres på 12 måneder. Kontrakten inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2021.