UTVIKLING: Om ett år står den nye fabrikken ferdig.
UTVIKLING: Om ett år står den nye fabrikken ferdig.

Bygger fabrikk til 100 millioner kroner

For den summen får KMC og BEWI 5.000 nye kvadratmeter.

Publisert

Consto og KMC Properties har signert kontrakt om bygging av ny fabrikk i Trøndelag ifølge en presssemelding.

Den 5.000 kvadratmeter store fiskekassefabrikken skal bygges for BEWI på Jøsnøya i Hitra kommune, og blir selskapets mest moderne. Avtalen er et arbeidsfellesskap mellom KMC Properties, BEWI og Consto.

- Totalentreprisen har verdi ca 100 millioner kroner før moms, sier eiendomssjef Frank Robert Hanshus i KMC Properties til Estate Nyheter.

KMC Properties eier tomta og er byggherre. Bewi blir langsiktig leietaker og har også ansvaret for produksjonsutstyret, mens Consto står for den byggetekniske leveransen.

Bygger for fremtiden

Investeringen gjøres for å betjene dagens kunder og kontrakter, samt for å posisjonere BEWI for fremtidige leveranser til oppdrettsnæringen.

– Oppdrettsnæringen er viktig for Norge og den er viktig for oss. Vi har stor tro på at næringen kommer til å fortsette å vokse fremover, sier daglig leder Stein Inge Liasjø i BEWI.

Selskapet er den største aktøren i Norge i dette markedet med fem fabrikker, inkludert den på Senja som sto ferdig i 2021. Hitra er allerede under bygging og skal stå klar neste år.

– Vårt fokus er langsiktig eierskap, der eksisterende og nye leietakere kan videreutvikle egen produksjon. Vi ønsker å bidra til gode fremtidsrettede prosjekter der leietakers produksjon er i fokus, sier operasjonsdirektør Audun Aasen i KMC Properties.

Powered by Labrador CMS