FABRIKK: Slik ser utviklerne for deg det nye anlegget.
FABRIKK: Slik ser utviklerne for deg det nye anlegget.

Bygger fabrikk for 140 mill

Snart blir det enda mer matproduksjon i Midtnorge.

Publisert

For et par år siden skrev Estate Nyheter om en av de største satsingene i norsk næringsmiddelindustri noensinne. Nemlig fabrikken til Rema-selskapet Norsk Kylling som kostet to milliarder kroner å bygge.

Nå er nok en aktør ute med å bygge fabrikk, det lokale familieselskapet Berg Eiendom Levanger. De har bestilt Veidekkes datterselskap Grande Entreprenør til å bygge et kyllingslakteri på Leinsmyra industriområde på Røra i Inderøy kommune, ti mil nord for Trondheim.

Slakteriet som skal benyttes av Ytterøykylling og Nortura koster om lag 140 millioner kroner å bygge ifølge en pressemelding.

Store ringvirkninger lokalt

- At Berg Eiendom har valgt oss som entreprenør gir en betydelig produksjon for oss i 2023 og 2024, noe som trygger arbeidsplassene for våre 200 ansatte og lokale samarbeidspartnere. I tillegg vil et slikt anlegg gi store positive ringvirkninger med mange nye arbeidsplasser i regionen, sier daglig leder Morten Hynne i Grande Entreprenør.

Bygningen blir på cirka 8.500 kvadratmeter over to til tre plan og skal inneholde lokaler for slakting og bearbeiding av kylling, samt for inntransport av levende fugler og uttransport av ferdige produkter. Det blir også en administrasjonsfløy.

- Matproduksjon er noe av det mest meningsfulle vi kan drive med, og det skulle bare mangle om ikke et sterkt landbruksområde som Innherred har anlegg for bearbeiding av produktene som landbruket produserer, poengterer Hynne.

Byggingen starter til våren med planlagt ferdigstillelse høsten 2024.

Powered by Labrador CMS