GRØNT: Det skal bli mye natur i den nye bydelen.

Blir Norges første sirkulære nabolag

Opptil 6.000 mennesker kan i teorien flytte inn her den dagen alt står ferdig.

Publisert Sist oppdatert

Höegh Eiendom, Stil Invest og Snøhetta presenterte mandag planene for Ellingsrudgrenda i Ski sør for Oslo, ifølge en pressemelding.

– Målet er å bygge et mangfoldig og sirkulært nabolag, der familier i ulike livsfaser kan leve side om side med nærhet til jobb, skole og grøntområder. En ny bydel som kan skape bred anerkjennelse også for generasjonene som kommer etter oss, sier Karl Erik Navestad som er områdedirektør for Ski i Höegh Eiendom.

Ski i Nordre Follo kommune er utpekt som ny regionby og et av de sentrale vekstområdene rundt Oslo. Når Follobanen kjører ut av nye Ski stasjon i desember er det starten på en ny tid for kommunen. Ski skal utvikles for en betydelig befolkningsvekst.

En ny bydel for 6.000 mennesker

Arbeidet med den nye bydelen begynte for elleve år siden. For å møte befolkningsveksten på en bærekraftig måte har de tre partnerne sett med nye øyne på hvordan bydelen kan utformes.

Dersom prosjektet får grønt lys til videre planlegging, så er det anslagsvis snakk om 700 småhus og 1.200 leiligheter når Ellingsrudgrenda en gang er ferdigstilt. Opptil 6.000 mennesker kan i teorien flytte inn her den dagen alt står ferdig, ifølge pressemeldingen.

– Både miljø og natur trenger ambisiøse prosjekter som dette. Når vi nå setter oss fore å bygge Norges første sirkulære bydel, er det egentlig ikke noe nytt – vi var nøysomme og gode på ombruk for 100 år siden. Nå må vi ta tilbake igjen denne mentaliteten på vegne av de som kommer etter oss, og da må det også påvirke hvordan vi planlegger og bygger fremtidens bydeler, sier landskapsarkitekt Tonje Frydenlund som er prosjektdirektør for Norden.

Mye gjenbruk

– Vi ønsker å gjenbruke så mye som mulig fra dagens industriområde og lage et levende nabolag med ulike boformer og tilbud. Vi vil også videreutvikle og øke naturmangfoldet i grøntområdene. Her blir det dyrking av mat i en felles hage, og nærhet til skogen som et eget rekreasjonsområde, poengterer Frydenlund.

Powered by Labrador CMS