NY JOBB: Matilda Vinje skal lede Bonavas satsing i Oslo-området.
NY JOBB: Matilda Vinje skal lede Bonavas satsing i Oslo-området.

Blir leder for Bonava Oslo

Matilda Vinje er ansatt som regionsjef i Bonava Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Matilda Vinje kommer fra stillingen som direktør for AF Eiendom, som er AF Gruppens selskap innenfor eiendomsutvikling. Bonava sikret seg en posisjon i Stor-Oslo-markedet i fjor da Urbanium ble kjøpt for 606 millioner kroner, og nå skal Vinje utvikle den virksomheten videre.

– Jeg ser frem til å lede arbeidet med å gjøre Bonava til en sterk merkevare i Oslo-området, sier Vinje.

Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU på linjen for industriell økonomi og teknologiledelse. Hun har jobbet i to år som strategisk rådgiver i Boston Consulting Group, før hun i 2013 begynte i AF Gruppen med risikostyring som arbeidsfelt. I 2015 ble hun utnevnt til direktør for kvalitets- og risikostyring i konsernet, og året etter til leder for AF Eiendom.

– Bonava har store ambisjoner for satsingen i Oslo, og vi har med ansettelsen av Matilda Vinje fått en person med svært gode forutsetninger for å organisere og lede virksomheten på en ypperlig måte, sier leder for Bonava i Danmark og Norge, Kristina Olsen.

Etter kjøpet av Urbanium sikret Bonava seg en portefølje med ni prosjekter som kan bygge til sammen 1000 boliger. Bonava tok også over medarbeiderne i Urbanium, som nå er integrert i Bonavas organisasjon.

– Stor-Oslo har det mest vekstkraftige boligmarkedet i Norge, og vårt mål er å oppnå en betydelig markedsandel ved å tilby prisvennlige og bærekraftige boliger, sier Olsen.

Grunnleggeren av Urbanium, Espen Pay, leder virksomheten i Oslo frem til Vinje overtar, og blir deretter seniorrådgiver.