Blir ikke blokker i strandsonen likevel

Da ingen ville kjøpe campingplassen, bestemte eierne seg for å satse på boliger. Nå begynner det å skje noe håndfast.

Publisert Sist oppdatert

Prinsen camping i Ratvika i Ålesund ble nedlagt i 2012 etter å ha ligget ute for salg i ett år. Så begynte arbeidet med å utvikle boliger på deler av strandeiendommen som ligger sju kilometer fra rådhuset, og som er et fortettingsområde i kommuneplanen.

Reguleringsvarselet kom i januar 2018, og der inkluderte plankonsulent Nordplan og eierne Liv og Atle Hofseth rekkehus og boligblokker på opptil fem etasjer.

LES OGSÅ: Krever 50 millioner for næringslokaler og ei halv tomt

– Hofseth Utvikling ønsker å legge til rette for boligbygging i østre del av planområdet, i tråd med gjeldende kommuneplan. I nordvestre del, der en i dag har hytter og leilighetsbygg, vil en videreføre dagens utleievirksomhet, heter det blant annet der.

Utviklerne mener at den tidligere campingplassen har potensial til å bli et attraktivt boligområde for alle aldersgrupper, men har nå utformet prosjektet litt annerledes enn opprinnelig. Blant annet senket de byggehøydene, og sendte dermed nylig inn et endringsforslag.

– Planen åpner for etablering av 60 til 70 boliger på mellom 60 -120 kvadratmeter. Bygnings- strukturen er planlagt som eneboliger i rekke, firemannsboliger i to etasjer og leilighetsbygg/rekkehus i tre etasjer, står det nå.

LES OGSÅ: Blir byens største boligprosjekt

I tillegg skal det etableres friområder og strandsonen skal fortsatt være åpen for publikum.

– Vi er klare til å begynne så fort saken har gått gjennom i kommunen, men når det skjer vet jeg ikke. Ting tar som kjent tid, påpeker Liv Hofseth som ikke vil spekulere i når det blir byggestart.

Men hun sier utbyggingen vil gå i etapper over noen år.

– Dette er et område som skal fortettes, og det er behov for boliger her, poengterer hun.

– Hvor mye vil det koste å bygge alt dette?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Liv Hofseth.