BRUNOSTEN: Striden om regningen for hotellet som har kallenavnet Brunosten er over.
BRUNOSTEN: Striden om regningen for hotellet som har kallenavnet Brunosten er over.

Bane NOR Eiendom og Skanska med forlik

Bane NOR Eiendom og Skanska har inngått forlik etter byggingen av det nye hotellet på Drammen stasjon.

Publisert

Hotellet, som har fått kallenavnet Brunosten, ble bygget av Skanska på oppdrag fra Bane NOR Eiendom. Til slutt gjensto det et krav fra entreprenøren på 14,7 millioner kroner. Men nå har partene blitt enige om et forliksbeløp på 9 millioner kroner. Dermed unngår partene å møtes i retten.

– Bane NOR Eiendom har heldigvis få tvistesaker som går til retten. Likevel er det vårt inntrykk at slike konflikter er ganske vanlige i bransjen. Selv om denne saken er relativt liten, ville den blitt ressurskrevende. Dette har både Skanska og vi sett, og vi er glade for å få løst saken i minnelighet. Nå kan vi raskt – og uten rettsak - legge uenigheten bak oss og heller huske prosjektet for det flotte hotellet som vi er så stolte av, sier administrerende direktør Jon-Erik Lunøe i Bane NOR Eiendom.

– Skanska er glad for at vi har funnet en løsning på uenigheten nå like for saken skulle starte. Vi kan nå benytte våre ressurser fullt og helt til arbeide med nye prosjekter og muligheter, sier konserndirektør Bygg Tor-Arne Midtskogen i Skanska.

Det er Bane NOR Eiendom som eier hotellet, gjennom datterselskapet Drammen Stasjon Hotell. Planen var opprinnelig å selge hotelleiendommen, men salget ble avlyst da koronakrisen rammet Norge. Det er Petter Stordalens Choice-kjeden som driver hotellet.