Morten Olaisens (th) NEMEET har gjennomført kundetilfredshetsundersøkelsen Norsk Leietakerindeks. Aspelin Ramm, her representert ved Mona Aarebrot, toppet kåringen med de store eiendomsselskapene. Eirik Thryggs Höegh Eiendom var nummer to, mens Susann Falkenstein kom på tredjeplass.
Morten Olaisens (th) NEMEET har gjennomført kundetilfredshetsundersøkelsen Norsk Leietakerindeks. Aspelin Ramm, her representert ved Mona Aarebrot, toppet kåringen med de store eiendomsselskapene. Eirik Thryggs Höegh Eiendom var nummer to, mens Susann Falkenstein kom på tredjeplass.

Aspelin Ramm tilbake på topp i leietakerundersøkelse

Aspelin Ramm er eiendomsselskapet i Norge med mest fornøyde leietakere i de største byene. Mustad Eiendoms kjøpesenter CC Vest er kjøpesenteret med mest fornøyde leietakere.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i NEMEETs årlige kundetilfredshetsundersøkelse Norsk Leietakerindeks. Etter at R8 Property har vært på topp i fem år på rad, ramlet R8 Property nå ut av pallen. I stedet var det Aspelin Ramm, Höegh Eiendom og Mustad Eiendom som inntok de tre øverste plasseringene blant de store eiendomsselskapene. Aspelin Ramm fikk 87 poeng og endte noen få desimaler foran Höegh Eiendom og Mustad Eiendom, som begge også så 87-tallet i score.

– Det er hele tolv eiendomsporteføljer som har en KTI-score på 86 eller høyere, og ingen selskaper ligger under 75. Norgessnittet økt dermed med 1,3 punkter og ligger nå på 82. Dette er historisk sterke tall, som later til å være drevet av tre faktorer: Godt informasjonsarbeid gjennom pandemien, konstruktiv håndtering av spørsmål om leie og pris og sterk personlig oppfølging, sier Morten Olaisen, administrerende direktør i NEMEET, selskapet som gjennomfører målingen.

– Dette er tredje året på rad hvor vi er blant de tre beste i bransjen og vi er svært stolte av å gå helt til topps blant de store og mellomstore utleierne. Dette er noe vi har jobbet målrettet for i lang tid, og selvfølgelig ekstra hyggelig etter halvannet år som har svært krevende både for oss og leietakerne våre. En stor takk til både kolleger og kunder som alle har stått på og sammen funnet gode løsninger, sier Mona Aarebrot, direktør marked og drift hos Aspelin Ramm.

Höegh Eiendom har de to seneste årene ligget rett bak pallen, men rykket nå opp på andreplass.

– I Höegh Eiendom er vi opptatte av gode og langsiktige relasjoner til kundene våre. Derfor har vi jobbet systematisk med kundetilfredshet de siste årene, og det er hyggelig å se at det gir resultater. Når vi sier at vi utvikler levende steder som begeistrer, er det fordi vi er opptatte av mennesker – både våre egne og våre leietakeres – for det er menneskene som fyller eiendommene med liv, sier administrerende direktør Eirik Thrygg i Höegh Eiendom.

Mustad Eiendom har årets største resultatforbedring blant store og mellomstore utleiere og slår sin forrige toppnotering fra 2017. I tillegg er det CC Vest som scorer høyest blant alle målte kjøpesenter.

– Vi har vært på Lilleaker i 146 år og har et langtidsperspektiv i alt vi gjør. Alle som bor her og alle som jobber her skal føle at vi har omtanke for hver meter, hvert hjem og hver arbeidsplass. Det dreier seg ikke bare om at området videreutvikles og blir noe mer, men vel så mye om at alle som er her blir med på og får noe ut av reisen, sier Herman Dyrø, direktør marked og forretningsutvikling i Mustad Eiendom.

R8 Propertys senter Arkaden inntok andreplassen, mens KLPs Hvaltorvet har er nummer tre på listen over de mest fornøyde leietakerne.

Morten Olaisen mener eiendomsselskapene må være opptatt av å ta vertskapsrollen og ikke bare levere fra seg nøkkelen når leiekontrakten er signert.

– Det som er mest viktig for KTI er kontaktpersonen som jobber mot leietakerne, pris, informasjon og håndtering av feilmeldinger, sier Olaisen.

Powered by Labrador CMS