Transaksjon:

3000 M2: Peder Chr. Løvenskiold foran selskapets nyervervelse, Kongens gate 7.

Anthon B Nilsen Eiendom kjøper i Kvadraturen

Anthon B Nilsen Eiendom AS har kjøpt Kongens gate 7 av Oslo Opportunity AS, et fond forvaltet av Clarksons Platou Real Estate Investment Management AS.

Publisert Sist oppdatert

Overtakelse fant sted 20 mai 2021. Eiendommen er på 3 000 kvadratmeter, fordelt på seks etasjer og kjeller, og er regulert til forretning, kontor eller bolig.

Etter en ombygging i 2012 har eiendommen vært anvendt til hotellformål.

Eiendommen er en ikonisk bygning i Kvadraturen, på hjørnet av Rådhusgata og Kongens gate. Bygningen er tegnet av arkitekt Carl Christian August Michalsen og ble oppført i 1898. Blant Michaelsen andre betydelige verk er Oslo Katedralskole, Studentersamfunnet i Trondhjem, tidligere Hotell Astoria i Oslo og Sandefjord kirke.

- Kongens gate 7 er en eiendom som passer perfekt inn i vår strategi for utvidelse av vår eiendomsmasse i Kvadraturen, sier Peder Chr. Løvenskiold, administrerende direktør i Anthon B Nilsen Eiendom.

- Den har en god størrelse til å være en eiendom i kvadraturen, en fantastisk arkitektur og en kvalitet og regulering som gir fleksibilitet for videre utvikling, understreker han.

Eiendommen er i dag fullt utleid til Saga Hotell Oslo Central på en kontrakt som utløper i 2023.

Akershus Eiendom har vært megler i transaksjonen. Juridiske rådgivere har vært Haavind for Anthon B Nilsen Eiendom og Selmer for Oslo Opportunity.

Det er ikke kjent hvor mye Anthon B Nilsen betaler for eiendommen.

Powered by Labrador CMS