Hyttene i Sveingårdsstølen er et eksempel på hva som selger godt. Hyttene ligger i prisleiet mellom 3.8 og 4 millioner kroner og 23 av 28 er solgt.

Solgte hytter for over 600 millioner

Bare i nyttårshelgen solgte Christian Haatuft og hans kolleger på Geilo-kontoret til Eiendomsmegler 1 hytter for 40 millioner kroner.

Publisert

– Vi hadde en heidundrande nyttårshelg, sier Christer Haatuft hos Eiendomsmegler 1 på Geilo.

Han forteller at de hadde et bud som sto til klokken 12 på nyttårsaften. Denne hytten ble imidlertid ikke solgt før et par dager etterpå.

– Men uansett solgte vi svært bra den siste helgen i året. Samlet solgte vi hytter denne helgen for 40 millioner kroner, sier Haatuft.

Små marginer

Han forteller at 2017 ble et godt hytteår for en av landets største hyttemeglere. Samlet solgte Geilo-kontoret 193 fritidseiendommer i løpet av året. Det er ned fra 206 i 2016, men i kroner og øre er tallene omtrent på det jevne. I 2016 solgte meglerkontoret hytter for tilsammen 612 millioner kroner. Tilsvarende tall i 2017 var 604 millioner kroner.

– Det betyr at dersom vi hadde solgt denne hytten hvor det var et bud som sto til 12 på nyttårsaften, så hadde vi passert 2016. Prisen på denne hytten var nemlig 9 millioner kroner og da ville vi havnet på 613 millioner kroner. I praksis er dette dødt løp, sier Haatuft, som ser tilbake på 2017 som er godt år.

– Det var på linje med 2016 og det var et veldig godt år, sier Haatuft.

Færre hytter i markedet

En av forskjellene fra 2016 til 2017 er det generelt har vært færre hytter for salg.

– Normalt pleier det å ligge rundt 120 hytter ute for salg til enhver tid. i 2017 var antallet ofte et stykke under 100. Akkurat nå er det for eksempel 88 hytter for salg i Hol kommune. Man skulle kanskje tro at det førte til budrunder og heftige budkriger. Det gjør det inn i mellom, men de fleste vet hva de vil ha og får de ikke det så byr de heller ikke, sier Haatuft.

Med en omsetning på 604 millioner kroner og 193 solgte hytter, er snittprisen per hytte på vel tre millioner kroner. Det passer bra i forhold til hvilke hytter det er som selger best.

– Det er størst trøkk i segmentet tre til seks millioner kroner. Det er skiglade familier som drar markedet, sier Haatuft.

Powered by Labrador CMS