KONTRAKTSIGNERING: Fra venstre Marianne Njåstein, økonomidirektør i Avantor, Elisabeth Forsvåg Holthe, divisjonsdirektør for administrasjon og service i Oslo Kemnerkontor, Astrid Marija Rosenqvist, kemner hos Oslo Kemnerkontor, og Øystein F. Thorup, administrerende direktør i Avantor.
KONTRAKTSIGNERING: Fra venstre Marianne Njåstein, økonomidirektør i Avantor, Elisabeth Forsvåg Holthe, divisjonsdirektør for administrasjon og service i Oslo Kemnerkontor, Astrid Marija Rosenqvist, kemner hos Oslo Kemnerkontor, og Øystein F. Thorup, administrerende direktør i Avantor.

Signerte ti års avtale i Nydalen

I dag signerte Oslo Kemnerkontor en leiekontrakt på 10 år og fire måneder med Avantor i Nydalen.

Publisert Sist oppdatert

Oslo Kemnerkontor overtar nybygget i Nydalen 24, også kjent som Spikerverkstomta 01.11.17, og skal leie 6.713 kvadratmeter, av det totalt 7.843 kvadratmeter store bygget. Innflytting skjer medio desember 2017.

Avantor er gårdeier og Union Næringsmegling ved Trond Aslaksen har stått for utleie av bygget. Anders Rennesund, søkemegler i DTZ Realkapital Eiendomsmegling (Cushman & Wakefield Norge), har bistått Oslo Kemnerkontor i søkeprosessen.

– Hovedårsaken til at vi flytter dit er at vi får veldig bra lokaler til en god pris. Da vi vurderte områder utenfor sentrum, kom Nydalen opp i en tidlig fase – dette er et trivelig område med mange tilbud og god kollektivdekning, sier Elisabeth Forsvåg Holthe, divisjonsdirektør for administrasjon og service i Oslo Kemnerkontor.

Les også: Fikk lunsjavtale i Nydalen

Les også: – Overraskende godt leiemarked i Oslo

I dag holder Oslo Kemnerkontor til i Pilestredet 33, som er et nokså gammelt bygg, og de ansatte ser frem til å flytte inn i et topp moderne og mer fleksibelt lokale. Nåværende avtale løper ut 31.12.2017.

– Alt er nytt, vi får gode lysforhold og et lokale tilrettelagt for mer fremtidsrettede arbeidsformer. Ikke minst er bygget arkitektonisk flott og vi får en tydelige identitet, sier hun.

SentrumsnærtDa Oslo Kemnerkontor vurderte ransonen var kollektivdekning og avstand fra sentrum avgjørende.

– For oss var reisetiden til ansatte og brukere av kundesenteret viktig. Det måtte være godt nok for begge parter, derfor gjennomførte vi en analyse, for å lokalisere hvor de fleste av våre ansatte bor, samt noen av brukerne, forklarer Holthe.

– Noen synes de får litt lengre reise vei, og må kjøpe månedskort i Oslo, selv om det ikke er mange minuttene – er det en liten minus i margen. Likevel tror vi de fleste frem til å komme inn i et helt nytt bygg, avslutter Holthe.

Skal ut av sentrumØystein F. Thorup, administrerende direktør i Avantor, ser en klar trend i at flere bedrifter er interessert i å holde til utenfor sentrum.

– For Nydalen, som vi primært jobber med, registrerer vi økning i interesse for å flytte hit. Det er sikkert mange årsaker til dette, men noe kan ligge i at vi tilbyr de sentrumskvaliteter som man tidligere måtte til sentrum for å få. Kvaliteten på kontorlokalene i seg selv er ofte vel så gode i vårt område som i Oslo sentrum, sier han.

Leietakere som velger Nydalen kan spare mye penger, uten at dette går på bekostning av manglende tjenester.

Les også: Tror flere vil flytte fra sentrum

Helheten er avgjørende– Nydalen har den fordelen av å være et komplett område som svarer opp kravene til de fleste bedrifter. Målt mot de mest kostbare sentrumsalternativene ligger det også en god økonomisk motivasjon i å velge Nydalen. Nydalen er i så måte konkurransedyktig både mot sentrum og mot mindre utviklede områder, mener Thorup.

Thorup opplever at bedriftene er opptatt av at lokalene er optimale i forhold til den verdiskapning de driver med. Han mener at en forutsetning for å bli vurdert er å tilfredsstille dette.

– For våre kunder opplever vi at helheten i hva området tilbyr er særlig viktig for valget. Dette går gjerne på offentlig kommunikasjon og servicetilbud som butikker og restauranter. Nydalen er et trivelig område å ha hverdagen sin, noe mange av våre kunder verdsetter, sier han.

Les også: BIs milliardkupp i Nydalen

– At området er trygt for de ansatte er også et viktig kriterie for mange arbeidsgivere, legger han til.

Å være stor i et område har for Avantor vist seg å være viktig, for over tid å sørge for deres kunder har rett produkt.

– Vi har tradisjon for å følge kunder over lang tid, og en stor portefølje på samme område gir mulighet for å tilby kundene reell fleksibilitet. Dette tror vi blir enda viktigere fremover når endringene i bedriftene skjer raskere enn tidligere, poengterer han.

Urbane sentrumskvaliteter– Vi tror ikke Nydalen blir det nye Oslo sentrum, men det er et område med urbane sentrumskvaliteter. I den senere tid har vi merket at bygg rett ved T-banen i Nydalen gjerne oppleves som mer sentralt enn bygg i Oslo sentrum litt utenfor de største knutepunktene, sier han.

– Jeg kan sitere Nicolai Riise i MAD som beskriver Nydalen som Oslos «Up-Town» med urbane kvaliteter fullt på høyde med sentrum, avslutter Thorup.

Les også: Arealledigheten på vei ned i Oslo

 

Powered by Labrador CMS