JAKTER EIENDOM: Administrerende direktør Kjell Ivar Fjellestad i Furuholmen Eiendom ser etter eiendom som er underutviklet, samt vanskelige caser og tomter.
JAKTER EIENDOM: Administrerende direktør Kjell Ivar Fjellestad i Furuholmen Eiendom ser etter eiendom som er underutviklet, samt vanskelige caser og tomter.

Jakter kontoreiendom

De siste 3-4 årene har Furuholmen Eiendom doblet den verdijusterte egenkapitalen. Nå skal selskapet kjøpe mer kontoreiendom sentralt i Oslo.

Publisert

Furuholmen Eiendom har sitt utspring i entreprenørselskapet Ing. Thor Furuholmen AS, som ble solgt til Ing. F. Selmer AS i 1983. I 1985 fusjonerte de to selskapene og tok navnet Selmer Furuholmen.

Har solgt unnaFamilieselskapene hadde noen tomter, leiligheter og andre eiendommer som fortsatte å være i familiens eie etter salget. Mange av disse er solgt, men senere har familien kjøpt seg opp i eiendom. Dette har hovedsakelig skjedd ved egen utvikling.

Furuholmen Eiendom eier blant annet Essendropsgate 3 på Majorstuen i Oslo. Eiendommen er på drøyt 11.000 kvadratmeter, og nylig fikk selskapet inn Help Forsikring som leietaker med 5.000 kvadratmeter.

Les også: Kjøper eiendom for 200 millioner kroner hvert år

Fikk inn Help– Vi fikk flyttet Help Forsikring fra Oslo sentrum til Majorstuen, og det er vi litt stolte av. Samtidig er Majorstuen en del av sentrum; det tar bare 3 minutter med T-banen til Nationaltheatret. Det gjør det lettere å få leietakere, sier administrerende direktør Kjell Ivar Fjellestad i Furuholmen Eiendom.

Ikke langt fra Majorstuen T-banestasjon ligger også Fr. Nansens vei 17/19, som er i selskapets eie. Denne eiendommen er på ca. 18.000 kvadratmeter og ble rehabilitert i 2006-2007. I fjor ble det også gjennomført et omfattende vedlikehold av eiendommen.

Beholdt kontorvillaFr. Nansens vei 17/19 ble bygget i 1981 av Ing. Thor Furuholmen AS og var selskapets hovedkontor. I perioden 1981-2005 hadde også Husbanken sitt hovedkontor der.

Les også: Fyller på med eiendommer

Furuholmen Eiendom har i tillegg beholdt kontorvillaen Sørkedalsveien 24, som har vært i familiens eie i lang tid. I dag fungerer villaen som hovedkontor for selskapet.

NY LEIETAKER: Furuholmen Eiendom fikk nylig inn Help Forsikring som leietaker i Essendropsgate 3 på Majorstuen.
NY LEIETAKER: Furuholmen Eiendom fikk nylig inn Help Forsikring som leietaker i Essendropsgate 3 på Majorstuen.
NY LEIETAKER: Furuholmen Eiendom fikk nylig inn Help Forsikring som leietaker i Essendropsgate 3 på Majorstuen.

Oppgraderte eiendommeneDen totale porteføljen til Furuholmen Eiendom i Norge er nå på ca. 29.000 kvadratmeter.

– De siste 3-4 årene har vi brukt til å foredle eiendommene våre, og i denne perioden har vi doblet den verdijusterte egenkapitalen. Vi har selvsagt fått litt drahjelp av markedet også, men det har vært strategisk viktig for oss å oppgradere eiendommene og fylle dem opp med gode leietakere. Det ligger også en stor verdi at vi gjør all forvaltning, inklusiv drift, av eiendommene selv, mener Fjellestad.

Les også: Axer Eiendom vokser kraftig i bolig

Er ydmykeGjennom Furuholmen Eiendom er familien nå klar for å kjøpe enda mer i Norge. Fjellestad ønsker ikke å kommentere beløp, men bekrefter at det er snakk om noen hundre millioner kroner.

– Vi skal begynne med én eiendom, og så får vi se hvordan dette utvikler seg over tid. Veien blir litt til mens vi går, sier han og legger til:

– Vi er ydmyke overfor markedet og kan ikke trå i de samme banene som utenlandske investorer.

Les også: R8 Property jakter bygg i Oslo

Langsiktige eiereFerdig utviklede cashflow-eiendommer er med andre ord ikke noe for Furuholmen Eiendom.

– Primært ser vi etter eiendom som er underutviklet, samt vanskelige caser og tomter. Samtidig har vi langsiktige eiere; dette er verdier som skal bringes videre til neste generasjon av Furuholmen-familien. Vi er også velsignet med aktive og interesserte eiere, og det er vesentlig for å lykkes.

 

Powered by Labrador CMS