Flere store bedrifter er på jakt etter lokaler i Trondheim. (Foto: Shutterstock)
Flere store bedrifter er på jakt etter lokaler i Trondheim. (Foto: Shutterstock)

Jakter 10 000 kvadratmeter i Trondheim

Tre leietakere jakter til sammen 10.000 kvadratmeter i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

– Både Atea, Enova og Siva er på jakt etter lokaler. Samlet er det snakke om cirka 10.000 kvadratmeter, sier Knut Efskin i Norion Næringsmegling.

Han vil ikke gi flere detaljer om størrelsen på de ulike søkene, men forteller at Atea er de som skal ha flest kvadratmeter.

– Det er ikke vanlig at det er så mye og så store søk ute samtidig, men det er ikke noe problem å finne gode alternativer til dem alle. Atea er såpass langt frem i tid at de også kan vurdere nybygg, sier Efskin.

Det betyr at vi snakker om en tidsramme på cirka to år for Atea sin del. Efskin forteller at ledigheten i Trondheim nå er på cirka 10 prosent. Årsaken til at den er såpass høy er at det er bygget mye nytt.

– I løpet av 2019 så vil ledigheten i forhold til våre prognoser gå noe ned. Dette skyldes at et fremover ikke vil bygges like mye, sier Efskin.

Når det gjelder leieprisene i Trondheim, så forteller Efskin at de når det gjelder nybygg i sentrum har sett en svak prisvekst.

– Her ligger prisene mellom 1900 og 2300 kroner kadratmeteren. I den øvre delen av dette intervallet ligger de absolutt beste kontorlokalene. Nybygg utenfor sentrum, i randsonen, ligger prisene på mellom 1700 og 1900 kroner, sier Efskin.

Powered by Labrador CMS