Boligkjøperne har tatt veldig godt i mot det nye boligprosjektet Vannkunsten.
Boligkjøperne har tatt veldig godt i mot det nye boligprosjektet Vannkunsten.

Har solgt Bjørvika-leiligheter for 465 mill.

Boligprosjektet Vannkunsten har solgt for 465 millioner i år, med mål om 50 prosent salg innen sommerferien.

Publisert Sist oppdatert

Vannkunsten i Bispevika ble utsatt i fjor på grunn av et boligmarked preget av stor usikkerhet. Da prosjektet ble lagt ut for salg i år reagerte markedet positivt. Nå er salgstallet oppe i 465 millioner og prosjektet har mål om 50 prosent salg innen sommerferien. Byggestart av første trinn skjer etter planen i sommer.

Per i dag er 50 av totalt 107 leiligheter i prosjektet solgt, til en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på opp mot 117 000 kroner.

– Vannkunsten er et helt unikt boligprosjekt som Norge ikke har sett maken til. Det er tydelig at mange boligkjøpere har sett kvalitetene i disse leilighetene, sier Jørgen Blix, boligdirektør i Oslo S Utvikling.

Arkitektur med særpreg

Vannkunsten består at ni hus i tre forskjellige størrelser, og vil ligge helt nede ved vannkanten i Bispevika i Bjørvika. Vannet trekkes inn mellom husene og flere leiligheter får egen brygge uten stuedøren sin. Både taket og veggene skal kles i norsk skifer, noe som vil gi husene et ytterligere særpreg. I tillegg kommer innslag av eik i fasaden. I førsteetasjene åpnes lokalene opp med innslag av glass og eik som skal gi attraktive og inviterende lokaler. Arkitektene bak er danske Tegnestuen Vandkunsten.

Leilighetene som legges ut nå er to-, tre- og fireroms, i priser fra 5,1 millioner opp til 23 millioner kroner for 152 kvadratmeter. Alle har enten privat balkong eller terrasse. De største leilighetene går over to plan, og har en takhøyde på opptil syv meter. Etter planen skal prosjektet stå ferdig om to år. Den dyreste leiligheten i forrige salgstrinn lå på 25 millioner, og var den første som ble solgt. Når Vannkunsten er ferdig vil det bestå av 214 leiligheter, med en samlet salgsverdi på nær 2 milliarder kroner.

– Disse leilighetene bygges i en ekstra høy kvalitet, og det er derfor interessant å se at det er nettopp disse som selger så godt, sier Blix.

Interessen vil stige

– Vannkunsten vil ligge midt i Oslo, men samtidig i et veldig rolig område med en avslappende atmosfære ved bryggekanten. De ni bolighusene vil skille seg mye fra resten av Bjørvika og danne et nett av hyggelige gågater, broer og havnepromenade, sier Blix.

Jørgen Blix, boligdirektør i Oslo S Utvikling. Foto: Oslo S Utvikling
Jørgen Blix, boligdirektør i Oslo S Utvikling. Foto: Oslo S Utvikling

Som i resten av Bjørvika vil førsteetasjene fylles opp med handel, servering og kulturaktiviteter. Nesten alle restauranter vil vende ut mot fjorden og havnepromenaden.

Boligdirektøren tror at landemerker som Operaen, Barcode og det kommende Munch-museet har ført til en økende interesse. Han tror fokuset på Bjørvika bare vil øke fremover.

– Etter hvert som Bjørvika nå begynner å bli mer og mer ferdig, er det flere som flere som får øynene opp for området. Nærheten til sjøen, sentrum, turområder og Oslo S er avgjørende når folk nå kjøper leilighet her, sier Blix.