KJØPER MER: Fredrik Halvorsen har på nytt lastet opp flere aksjer i Solon Eiendom. (Foto: Roger Neumann/ VG/Scanpix)
KJØPER MER: Fredrik Halvorsen har på nytt lastet opp flere aksjer i Solon Eiendom. (Foto: Roger Neumann/ VG/Scanpix)

Flagger i Solon

Fredrik Halvorsen øker sitt eierskap i Solon Eiendom ytterligere.

Publisert Sist oppdatert

I begynnelsen av november kunne Estate Nyheter melde at Fredrik Halvorsen og Odd Johnny Winge hadde kjøpt seg inn med 4,99 prosent av aksjene i Solon Eiendom, gjennom det Kypros-registrerte selskapet Wandel Ltd.

LES OGSÅ: Rekordsalg fra Solon

Ifølge en utskrift fra Cyprus Corporate Registry, eier Halvorsens selskap Halvorsens Fabrikk AS 50 prosent av aksjene i Wandel Ltd. Winges selskap Illuminati AS eier de resterende 50 prosentene i Wandel.

I en børsmelding tirsdag denne uken fremkommer det at «et selskap kontrollert av Ubon Partners AS» har kjøpt 6.000 aksjer i Solon Eiendom ASA til en kurs 29.129 per aksje.

Ubon Partners kontrolleres av Halvorsens Fabrikk AS og Illuminati AS.

Etter kjøpet eier Ubon Partners gjennom selskaper de kontrollerer 2.826.500 aksjer i selskapet, tilsvarende 5,0006 prosent av totale antall aksjer og stemmer.

Fredrik Halvorsen og Odd Johnny Winge har bakgrunn fra McKinsey og var sentrale i videokonferanseselskapet Tandberg, som ble kjøpt opp av Cisco. Senere var med på å starte opp videokonferanseselskapet Acano, som hadde en eventyrlig vekst og som også ble kjøpt av Cisco. Salgssummen var seks milliarder kroner, og Halvorsen og Winge satt igjen med rundt en milliard kroner hver etter salget.

Les også: Stig Bech ny sjef i Solon Eiendom

Halvorsen har vært konsernsjef i Tandberg og har også jobbet for John Fredriksen som konsernsjef i riggselskapet Seadrill. Winge var konsernsjef i Acano.

Powered by Labrador CMS