Aktuelt

Suksessgründere eier 5 prosent av Solon Eiendom

Etter å ha tjent milliardbeløp på salg av videokonferanseselskaper har Fredrik Halvorsen og Odd Johnny Winge kjøpt seg inn med 4,99 prosent av aksjene i Solon Eiendom.

Fredrik Halvorsen har stor tro på Solon Eiendom. Foto: Roger Neumann/ VG/Scanpix
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det var da Edvin Austbø, gjennom sitt selskap Alden AS, tidligere i høst solgte seg ut av Solon Eiendom, at det dukket opp et Kypros-registrert selskap på eiersiden i Solon Eiendom. Wandel Ltd kjøpte 2 820 500 aksjer i den børsnoterte boligutvikleren. Det ga en eierandel på 4,99 prosent, noe som er rett under grensen for meldeplikt til børsen.

Nå kan Estate Nyheter fortelle at det er de to tidligere videokonferanse-partnerne Fredrik Halvorsen og Odd Johnny Winge som står bak Wandel Ltd. Ifølge en utskrift fra Cyprus Corporate Registry, eier Halvorsens selskap Halvorsens Fabrikk AS 50 prosent av aksjene i Wandel Ltd. Winges selskap Illuminati AS eier de resterende 50 prosentene i Wandel.

Les også: Stig Bech blir sjef i Solon Eiendom

Fredrik Halvorsen og Odd Johnny Winge har bakgrunn fra McKinsey og var sentrale i videokonferanseselskapet Tandberg, som ble kjøpt opp av Cisco. Senere var med på å starte opp videokonferanseselskapet Acano, som hadde en eventyrlig vekst og som også ble kjøpt av Cisco. Salgssummen var utrolige 6 milliarder kroner, og Halvorsen og Winge satt igjen med rundt 1 milliard kroner hver etter salget.

Halvorsen har vært konsernsjef i Tandberg og har også jobbet for John Fredriksen som konsernsjef riggselskapet Seadrill. Winge var konsernsjef i Acano.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Ringnes’ elleville eiendomsmeny for 2019
Play
Skrur tiden tilbake til 1902
Utvikling
Har passert 100.000 kroner per kvadratmeter (+)
Bolig
Selger portefølje med 38 leiligheter (+)
Transaksjoner
Reitan tok halve Bane NOR-bygget
Nyheter
Se alle pluss saker
Møller Eiendom ansetter miljøstrateg
Karriere
Blir partner i ProBiz
Karriere
Vil åpne for 5000 nye boliger helt øst i byen
Bolig
Due diligence-funn: Hva var «gjengangerne» i 2018?
Juss