Etablerer BAR på Vulkan

Bygdøy Allé Restaurant (BAR) hviler ikke på laurbærene, nå står Vulkan-tomten til Aspelin Ramm for tur.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det begynte med BAR Frogner, i de gamle lokalene til utestedet Kastanjen i Bygdøy Allé 18. I mai i fjor åpnet BAR Tjuvholmen (bildet) ved siden av Bølgen & Moi. Nyetableringen ble raskt en suksess, i hvert fall om sommeren. Stedet har etablert seg som vestkantens nye in-sted, med til dels svært kjente og prominente besøkende og mange kjøpekraftige gjester.

Nå vil BAR-gründerne ta med seg konseptet lengre østover i byen. I mai åpner BAR på Vulkan-tomten, rett på østsiden av Akerselva ved siden av Bellona-bygget og etter hvert det nye Scandic-hotellet.

– I Oslo er det beliggenheten som bestemmer klientellet, så vi gjør noen lokale tilpasninger. Ellers blir det samme konsept, såkalt casual dining, med like mye fokus på bar som på restaurantdelen. Vi får dessuten mye større utearealer enn andre utesteder i området, blant annet en takterrasse med plass til 200 mennesker, forteller styreformann og gründer Bo Vivike i BAR til NEnyheter.

16 000 dagligBAR Vulkan får altså en beliggenhet mellom Bislett og Grünerløkka.

– Hvorfor akkurat her, ligger ikke dette et stykke unna de sentrale uteområdene på Grünerløkka? – Målinger viser at at det daglig beveger seg 16 000 mennesker til fots eller på sykkel i området. Uteservering er en mangelvare i området. Folk klynges opp mot husveggen langs fortauene på Bislett og på Grünerløkka når det er sol, her er det mye bedre plass. Jeg tror også at vinteren vil fungere bedre på Vulkan enn på Tjuvholmen.

Det bor mange studenter på Grünerløkka, og det er mange mennesker i området som jobber i kreative yrker. – Den store forskjellen fra Oslo vest, er at i disse bydelene bor det mange yngre mennesker. Grünerløkka har den yngste befolkningen blant bydelene. De går oftere ut enn andre steder, selv om de kanskje ikke bruker like mye penger hver gang de er ute, sier restaurantgründeren.

Håper på 40 mill.BAR Vulkan har tegnet en tiårs leiekontrakt (omsetningsleie) med Aspelin Ramm, med rett til fem års forlengelse. Vivike sier målet er en årsomsetning på 40 millioner kroner, men en realistisk årsomsetning er 30 millioner.

– For vår del utgjør investeringene rundt 4 millioner, men de totale investeringene er større. Aspelin Ramm har tatt en del, fordi de har tro på konseptet. Vi deler oppsiden og en eventuell nedside. Det er imidlertid alltid en risiko når man går inn i et nytt område, sier Vivike.

Lokalene på Vulkan-tomten blir på 350-400 kvadratmeter, med plass til 130-140 mennesker. I tillegg er det store uteområder som tar over 400 mennesker. Bo Vivike håper på åpning 12. mai, målet er i hvert fall før 17. mai. Det er ansatt en daglig leder for BAR Vulkan, og de jobber nå med strukturen rundt stedet og selskapet.

– Vi prøver å bygge opp en merkevare med BAR-konseptet for flere restauranter og derfor også en struktur rundt dette, sier styreformannen.

SesongsvingningerAker Brygge og Tjuvholmen kan som kjent være kaldt og surt om vinteren. Det er store sesongmessige svingninger for utestedene i området. For BAR i Bygdøy Allé er det derimot vinteren som gjelder.

– Hvordan har det gått de andre stedene?– BAR i Bygdøy Allé har hatt en veldig bra vinter etter en nokså rolig sommer i fjor. Det henger noe sammen med åpningen på Tjuvholmen. For BAR Tjuvholmen har situasjonen vært det motsatte. Sommeren gikk over all forventning, vinteren har gått bedre enn fryktet, men ikke så godt som vi hadde håpet på. Vi omsatte netto i fjor for 23 millioner kroner på Tjuvholmen basert på syv måneders drift. Den beste måneden hadde vi 7,5 millioner kroner i bruttoomsetning, mens den dårligste var februar i år, med 1 million, forteller Bo Vivike.

Foto: Aspelin Ramm

Powered by Labrador CMS