Vulkan fylles opp

Aspelin Ramm har fått inn to nye leietakere til Vulkan. En til Bellona-huset og en til Søndre Kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Pendelen er i ferd med å svinge i en mer miljøvennlig retning hos leietakerne. Mens bedriftene skydde miljøbygg for bare et par år siden, er nå stadig flere blitt opptatt av å leie lokaler med en god miljøprofil som bruker lite energi. Nå merker Aspelin Ramm pågang fra leietakere som vil inn i det såkalte Bellona-bygget på Vulkan ved Grünerløkka.

Aspelin Ramm har fått inn to nye leietakere til Vulkan. Retail Republic, som er et rådgivende kommunikasjonsselskap innen strategisk retail og varehandel, flytter inn i Bellona-bygget den første mai år. Selskapet skal leie 900 kvadratmeter. Et drøyt halvår senere får Retail Republic følge av analysebyrået Opinion AS, som har tegnet leieavtale fra januar 2012 i nabobygget Søndre Kvartal. Opinion skal leie 800 kvadratmeter.

– Begge bedriftene er enere innenfor sine bransjer, og de vil begge være med på å styrke Vulkan som et unikt, fremtidsrettet og levende byområde, sier Sverre Landmark i Aspelin Ramm.

Han ønsker ikke å si noe om hvilke leiepriser de to leietakerne betaler. Men i siste utgave av NæringsEiendom uttaler Bellona-sjef Frederic Hauge at de betaler 2000 kroner pr. kvadratmeter for å leie Norges mest energieffektive lokaler. Det er derfor ikke usannsynlig at leieprisen ligger i nærheten av et tilsvarende nivå. Hauge mener at den noe høyere leieprisen spares inn ved lavere energikostnader, og at alle parter kommer godt ut av miljøbygget.

Frederic Hauge tok samtidig til orde for at utbyggerne skal bygge flere miljøbygg med energimerke A.

– Vi håper å slippe å se C-merkede nye næringsbygg fremover, næringen må bygge bedre enn det som bare akkurat er lov. Utfordringen ligger heller i å skape etterspørsel etter A- og B-bygg. Man må jobbe for å synliggjøre økonomiske og omdømmemessige gevinster ved å leie næringslokaler som presterer godt på energi og miljø, sa Hauge til NæringsEiendom.

Foto: Finn Ståle Felberg

Powered by Labrador CMS