Suksesskonsept til Tjuvholmen

Bygdøy Allé Restaurant (BAR) har hatt suksess på Frogner, nå står Tjuvholmen for tur.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Utelivsgründerne Bo Vivike og Jørn Morten Grønnberg har stått bak suksesser som utestedet Stravinsky i Rosenkrantz gate (solgt), nattklubben La Belle Sole, Sollihagen og No 15. I fjor høst åpnet de BAR i Kastanjens gamle lokaler i Bygdøy Allé 18.

– BAR avdeling Tjuvholmen er restaurant nummer to under samme navn og konsept. BAR er både restaurant, bistro og bar i samme lokaler. Vi er opptatt av kvalitet i uformelle omgivelser og fokuserer like mye på gode drinker som på en spennende og variert à la carte-meny, sier Bo Vivike til NEnyheter.

– BAR på Frogner har vært et konsept vi er meget fornøyde med, og vi har vært i dialog med Selvaag i halvannet år om etablering på Tjuvholmen. Området er i etableringsfasen og er viktig med et konsept som er riktig for området, fortsetter han.

HelaftenVivike sier de skal ha like mye fokus på mat som på drikke. – Dette blir en restaurant med en unik beliggenhet på solsiden. Vi vil i tillegg ha en egen utendørs cocktailbar. Det blir disc jockey i helgene, slik at vi kan tilby en helaften, sier Vivike, som er daglig leder på det nye stedet. Adressen blir Bryggegata 6 for de lokalkjente.

– Dere velger å etablere dere ved rett siden av Bølgen & Moi? – Vi vet at Bølgen & Moi hadde veldig god omsetning i fjor sommer. Ja, vi deler nok mye av det samme klientellet, men de har en litt mer renskåret restaurant enn det vårt konsept har, som er både restaurant og bar og favner litt bredere. Stilen er litt mer casual. Beliggenheten er alltid det viktigste når du etablerer et utested, og vi ligger på solsiden med kveldssol. Dette er et godt utgangspunkt for å lykkes, sier gründeren.

Han innrømmer at omsetningen blir sesongbetont, men trekker frem de nye selskapene på Tjuvholmen, som advokatfirmaet Selmer, advokatfirmaet BA-HR og Pangea Property Partners og Handelsbanken. Dessuten er boligdelen i området i ferd med å fylles opp.

– Bydelene vokser frem med utestedene. Det er bare å se på Grünerløkka og etter hvert nå også Grønland og Gamlebyen, sier Vivike.

30 millioner– Hva bør dere ha i omsetning for å tjene penger? – Vi har regnet ut at break-even er på 12-13 millioner kroner i året, men håper på langt mer enn det. En målsetting på 30 millioner kroner i året bør være realistisk. BAR i Bygdøy Allé ligger an til en bruttoomsetning på 33 millioner kroner i år, svarer Bo Vivike.

BAR Tjuvholmen får 125 sitteplasser inne, 100 sitteplasser ute, og lokalet er på rundt 350 kvadratmeter. Vivike regner med 50-60 ansatte om sommeren, under 20 om vinteren.Han sier de har inngått en leiekontrakt på ti år med rett til forlengelse, men vil ikke si noe om leiekostnadene. På spørsmålet om leiefritak eller andre incentivordninger, svarer han slik:

– Jeg vet ikke hva de andre leietakerne der nede har av betingelser. Men min oppfatning er at når man er med å bidra til å bygge opp en ny bydel, er det viktig at gårdeiere og leietakere er med på å dele både risiko og oppside. Dette har vi fått til med Selvaag. Treffer man med konseptet med riktig beliggenhet, blir det god butikk for begge parter. Gårdeier er selvsagt opptatt av å få inn konsepter som kan bidra til å bygge opp området, sier Bo Vivike.

Han anslår investeringene i lokalene til rundt 4 millioner kroner for egen del, men også her er det en deling mellom gårdeier og leietaker. BAR Tjuvholmen åpner hvis alt går etter planene i begynnelsen av mai, noe avhengig av når offentlige godkjennelser er på plass.

Kort levetidUtesteder i Oslo har en kort levetid, spesielt rene nattklubber, som stiller tøffe krav til rask inntjening.

– La Belle Sole ble nedbetalt i løpet av tre år, en investering på rundt 7-8 millioner kroner. Nattklubber bør ha en raskere nedbetalingsmodell enn restauranter ettersom livssyklusen er kortere. Vi har tro på en kombinasjon av bar og restaurant, der restaurantdelen bidrar til langsiktig merkevarebygging, mens bardelen gir økt lønnsomhet.

Foto: Aspelin Ramm

 

Powered by Labrador CMS