Bygården står tom som følge av det havarerte salget.
Dekningssalg i Bygdøy allé
Kjøperen klarte ikke å betale 66 millioner kroner for bygården på Frogner. Nå har Bonum lagt bygården ut for dekningssalg.
Bonum kjøpte Bygdøy allé 14 fra en gren av Selvaag-familiene med tanke på å konvertere kontorbygget til boliger. I fjor fikk imidlertid Bonum et tilbud om å selge bygården for 66 millioner kroner, noe selskapet aksepterte.
Kjøperen klarte imidlertid ikke å gjøre opp for seg, derfor er eiendommen nå lagt ut for dekningssalg med en prisantydning på 66 millioner kroner. Hvis bygården selges til prisantydning, vil Bonum få dekket inn det opprinnelige salget. En høyere pris vil gi en høyere gevinst for selskapet. Selges eiendommen under prisantydning, må Bonum gå til sak mot kjøperen for å få dekket inn differansen.
Akkvisisjonssjef Anders Bakken Eriksen i Bonum ønsker ikke å kommentere så mye rundt dette.
– Det er jo selvsagt hyggeligst når alt går som planlagt, men det skjer dessverre ikke alltid. Ut over det har vi ingen kommentarer til prosessen med eiendommen, sier Eriksen, som heller ikke ønsker å kommentere hvem kjøperen var.
Bygården har et bruttoareal på 1.537 kvadratmeter, og salget skjer gjennom overdragelse av samtlige aksjer i Bygdøy Allé 14 AS. Eiendommen har vært benyttet til kontor, og med utgangspunkt i fjorårets leieinntekter vil en pris på 66 millioner kroner tilsvare en yield på ekstremt lave 2,5 prosent.
Dessuten står bygården tom. Den ble tømt i forbindelse med at kjøperen skulle gå i gang med å konvertere til bolig.
– Det er ingen tvil om at Bygdøy allé er en bedre adresse for bolig enn kontor, sier megler MNEF Anders Langtind hos PrivatMegleren Ullevål.
Han viser til at det er gjennomført en mulighetsstudie for totalt 20 leiligheter i bygården av en arkitekt. Det har imidlertid ikke vært noen dialog med Plan- og bygningsetaten om prosjektet.
– Det er nødvendig å innhente flere tillatelser for å kunne dele opp bygården på en god måte. Men hvis vi sier det er mulig å bygge 1.000 kvadratmeter bolig i bygården, burde det være mulig å hente ut en avkastning på 15-16 prosent ved kjøp til prisantydning, mener Langtind.
Han påpeker at Bygdøy allé er en magisk adresse.
– Spør tilfeldige personer i Norge om Bygdøy allé, og alle vet hvor det er. Denne adressen er nærmest blitt en merkevare, sier han.