Transaksjon:

VIL HA BYLIV: Etter å ha kjøpt 50 prosent av eiendommen, har Møller Eiendom sikret seg en hånd på rattet rundt regjeringskvartalet.

Møller Eiendom kjøper og vil utvikle sammen med Buchardt ved regjeringskvartalet

Møller Eiendom har kjøpt 50 prosent av Møllergata 37 av et Malling-syndikat og vil nå utvikle eiendommen sammen med Anders Buchardt.

Publisert Sist oppdatert

– Etter at vi i sin tid kjøpte Møllergata 4, fikk vi gode perspektiver for hvordan dette området ville utvikle seg fremover. Siden har vi ervervet flere eiendommer inkludert gamle Deichmanske Bibliotek og nå Møllergata 37, sier Thomas Sletten, investeringsdirektør i Møller Eiendom.

Dermed har eiendomsselskapet sikret seg en sterk hånd på rattet i området som selskaper omtaler som «ett av Oslos mest spennende områder». Møller Eiendom har kjøpt 50 prosent av Møllergata 37 av et syndikat tilrettelagt av Malling & Co Property Partners. Anders Buchardts AB Invest eier de resterende 50 prosentene av den 6.600 kvadratmeter store eiendommen.

– Nå som planene for regjeringskvartalet begynner å materialisere seg, ser vi hvilket potensial det er for å skape gode funksjoner langs de nye offentlige byggene. Vi har store forventninger til hva vi, sammen med Møller og andre aktører i området, kan bidra med slik at området fylles med byliv, og blir et attraktivt og levende byområde for alle. Vi kan ikke løse dette alene, men vi ønsker å bidra for å gjøre det best mulig for totalen sier Anders Buchardt.

Mads Mortensen, Managing Partner i Malling & Co Property Partners AS, mener eiendommen nå er i de beste hender for videre utvikling, med Møller Eiendom og AB Invest som eiere.

– Møllergata 37 er en flott eiendom med svært god beliggenhet og spennende utviklingsmuligheter, sier Mortensen.

– Gjennom våre eierskap kjenner vi området godt, og vi ser stort potensial i eiendommen fremover. Den ligger strategisk til i forhold til nye parkdrag som etableres i forbindelse med regjeringskvartalet, og den kan bli en viktig brikke i å skape gode byrom i dette området fremover når ringveien er reetablert i ny tunell, sier Sletten.

Han fremhever også at eierne viser langsiktighet i deres visjoner ved at man tar grep om større deler i et sentralt område og legger til at kjøpet av det gamle Deichmanske Bibliotek underbygger det langsiktige perspektivet Møller Eiendom ønsker å ha i området.

Powered by Labrador CMS