STRAND: Slike prosjekter som dette på Jeløya er sjelden vare i markedet. Ill.: Stranda Vest
STRAND: Slike prosjekter som dette på Jeløya er sjelden vare i markedet. Ill.: Stranda Vest

81.000 per meter i sommerparadis

Av de elleve eksklusive boligene som nå bygges i vannkanten er det bare en igjen. De ti første forsvant som dugg for solen.

Publisert

30 meter fra sjøen på vestsiden av Jeløya bygges nå tre eneboliger på 185 kvadratmeter. Rett bak dem kommer fire tomannsboliger med leiligheter på henholdsvis 93 og 83 kvadratmeter. Under er det en felles parkeringskjeller med to parkeringsplasser for hver bolig. Boligene er solgt fra 6,5 til 13 millioner kroner, noe som trolig har sprengt alle lokale prisgrenser.

– 81.000 per kvadratmeter på leilighetene til 7,6 millioner er nok prisrekord på Jeløya, jeg har i alle fall ikke hørt om noe høyere der ute før. Salget gikk over all forventning, sier Tommy Skovly i Meglergaarden og forteller om svært stor interesse fra start av.

– Det ble nærmest krig om noen av objektene, og eneboligene var de som forsvant først. Flere kunder ble ganske frustrerte over at de hadde kommet for sent på banen. Det er selvsagt beliggenhetene som er det store trekkplasteret og de fleste boligene er kjøpt av lokale folk. Jeløya klinger godt hos de aller fleste i regionen, påpeker Skovly.

Det er Glomar Eiendom som står bak prosjektet Stranda Vest som har en av de bedre beliggenhetene i Oslofjorden. Beboerne har umiddelbar nærhet til sjøen på øya som blant annet er kjent for sine mange soldager, og det er bare drøyt tre kilometer inn til Moss sentrum. Opprinnelig sto det en gammel enebolig på tomta som i tillegg var svært overgrodd etter årevis uten stell. Skovly tror det blir lenge til han kommer borti et tilsvarende prosjekt.

– Slike tomter vokser ikke på trær, så dette prosjektet er absolutt på øverste hylle. Etter at tomta ble ryddet for vegetasjon har dette blitt et staslig område, sier han.

Innflytting er beregnet til sen høst 2019.

Fakta

Glomar Eiendom på Kolbotn eies ifølge proff.no av:

Glomar AS 55% (Martin Flatgård 98,999% og Bjørn Ivar Flatgård 0,901%).Anidei AS 45% (Eli Klypen Monshaugen 40%, Anette, Ida og Eirik Monshaugen 20% hver).

Selskapet, som blant annet sto bak Heggelibakken 32 på Vinderen og The Park i Holmenkollen, leverte i 2015-2016 boliger for 100 millioner kroner. Det er Drøbak arkitektkontor som har tegnet husene.