VEDTATT: Reguleringsplanen for Odd Fellow-gården ble vedtatt i Oslo bystyre onsdag 26. februar Ill: Dark Arkitekter

Klager på vedtak om påbygg i beste CBD

På vegne av Pecunia har Advokatfirma DLA Piper sendt inn klage på reguleringsplanen for Odd Fellow-gården i Stortingsgata.

Publisert Sist oppdatert

I bystyremøtet onsdag 26. februar fikk Odd Fellow Ordenen ja til å bygge 6 etasjer i den eksisterende bakgårdsbebyggelsen i Stortingsgata 28, noe som er 3 etasjer høyere enn i dag. Pecunia, som eier naboeiendommen Haakon VIIs gate 5 (Hemsen-gården), har hele tiden vært kritisk til planene. Selskapet mener påbygget vil vesentlig forringe dagslysinnslippet til Hemsen-gården – regnet som ett av de beste kontorbyggene i CBD-området Vika.

Les også: Vil koordinere storprosjektene ved Oslo S

Advokatfirma DLA Piper, som bistår Pecunia-selskapet Haakon VIIs gate 5 Holding AS, har nå sendt en klage på vedtaket av reguleringsplanen. I et brev til Plan- og bygningsetaten (PBE) skriver DLA Piper-partner Tone Gjertsen at «planen ønskes endret slik at det ikke er mulighet for påbygg mot Ringsgangen».

– Klagen fremmes nå, innen 3 uker etter planvedtaket, selv om planvedtaket pt. ikke er kunngjort og ordinære klagefrist derfor ikke løper. Dette fordi reguleringsvedtaket som ble fattet 26. februar 2020 har vært rapportert i flere medier og det derfor er åpenbart at vår klient er kjent med vedtaket, skriver Gjertsen til PBE.

Utfyllende klagebegrunnelse vil bli sendt innenfor fristen som fremgår ved kunngjøringen.

Les også: Her kommer det et bygg på opptil 25 000 kvm

I juli 2018 sendte Gjertsen et brev til PBE, der hun skrev at resonnementet i merknadene fra forslagstillers advokat (Wiersholm,, red. anm.) «synes å være at alle eiendommer som ligger i et utviklingsområde, uavhengig av gitte forutsetninger, skal fortettes ytterligere».

– Det er ikke den korrekte forståelsen av ny kommuneplan. Det er selvsagt kun rom for fortetting dersom det kan gjøres uten for store ulemper for omgivelsene, het det i brevet.

Powered by Labrador CMS