FØRSTE HALVÅR: Veidekkes konsernsjef Jimmy Bengtsson melder at salget eller børsnoteringen av Veidekke Eiendom vil bli bestemt i løpet av første halvår.

Eiendomsdelen omsatte for 1 milliard

Veidekkes virksomhet innen eiendomsutvikling tjente 96 millioner kroner etter en omsetning på 1 milliard i fjerde kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke fortsetter prosessen med å selge eller børsnotere boligutviklingsdelen. Selskapets konsernsjef Jimmy Bengtsson skriver i kvaftalsrapporten at arbeidet med å etablere eiendomsvirksomheten med endret eierstruktur går som planlagt. «Beslutning om børsintroduksjon eller salg av virksomheten samt gjennomføring av transaksjonen vil bli tatt i løpet av første halvår 2020», skriver Bengtsson i rapporten.

Veidekke Eiendom omsatte for 1 milliarder kroner i fjerde kvartal, en nedgang på 24 millioner sammenlignet med fjerde kvartal året før. Resultat før skatt var 96 millioner kroner, mot 162 millioner året før. Virksomheten hadde en investert kapital på 6,88 milliarder kroner.

Totalt solgte Veidekke eiendom 200 boliger i fjerde kvartal (Veidekkes andel), en økning fra 161 året før. Antall igangsatte boliger var 154. Selskapet har 818 boliger i produksjon i Norge og 757 i Sverige.

Veidekkes entreprenørvirksomhet omsatte for 9,1 milliarder kroner i fjerde kvartal. Det var en økning på 500 millioner sammenlignet med samme kvartal året før. Resultatet fra entreprenørdelen var imidlertid minus 78 millioner, noe som var langt lavere enn plussresultatet på 187 millioner i fjerde kvartal 2018.

Veidekke har gjennomgått prosjektporteføljen i både Norge og Sverige og funnet behov for å ta tap på 200 millioner kroner. Mesteparten av tapene er knyttet til anleggsvirksomheten i Sverige. I tillegg har de gjort avsetning for restruktureringskostnader i både Norge og Sverige, som samlet utgjør 130 millioner kroner.

Totalt omsatte Veidekke for 10,8 milliarder kroner. Resultat før skatt var 16 millioner etter å ha tatt tap på prosjekter og restruktureringskostnader i entreprenørdelen.

Powered by Labrador CMS