Aktuelt

Eiendomsdelen omsatte for 1 milliard

Veidekkes virksomhet innen eiendomsutvikling tjente 96 millioner kroner etter en omsetning på 1 milliard i fjerde kvartal.

FØRSTE HALVÅR: Veidekkes konsernsjef Jimmy Bengtsson melder at salget eller børsnoteringen av Veidekke Eiendom vil bli bestemt i løpet av første halvår.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Veidekke fortsetter prosessen med å selge eller børsnotere boligutviklingsdelen. Selskapets konsernsjef Jimmy Bengtsson skriver i kvaftalsrapporten at arbeidet med å etablere eiendomsvirksomheten med endret eierstruktur går som planlagt. «Beslutning om børsintroduksjon eller salg av virksomheten samt gjennomføring av transaksjonen vil bli tatt i løpet av første halvår 2020», skriver Bengtsson i rapporten.

Veidekke Eiendom omsatte for 1 milliarder kroner i fjerde kvartal, en nedgang på 24 millioner sammenlignet med fjerde kvartal året før. Resultat før skatt var 96 millioner kroner, mot 162 millioner året før. Virksomheten hadde en investert kapital på 6,88 milliarder kroner.

Totalt solgte Veidekke eiendom 200 boliger i fjerde kvartal (Veidekkes andel), en økning fra 161 året før. Antall igangsatte boliger var 154. Selskapet har 818 boliger i produksjon i Norge og 757 i Sverige.

Veidekkes entreprenørvirksomhet omsatte for 9,1 milliarder kroner i fjerde kvartal. Det var en økning på 500 millioner sammenlignet med samme kvartal året før. Resultatet fra entreprenørdelen var imidlertid minus 78 millioner, noe som var langt lavere enn plussresultatet på 187 millioner i fjerde kvartal 2018.

Veidekke har gjennomgått prosjektporteføljen i både Norge og Sverige og funnet behov for å ta tap på 200 millioner kroner. Mesteparten av tapene er knyttet til anleggsvirksomheten i Sverige. I tillegg har de gjort avsetning for restruktureringskostnader i både Norge og Sverige, som samlet utgjør 130 millioner kroner.

Totalt omsatte Veidekke for 10,8 milliarder kroner. Resultat før skatt var 16 millioner etter å ha tatt tap på prosjekter og restruktureringskostnader i entreprenørdelen.

Nå går starten for prosjektet til 300 mill (+)
Bolig
Malling med digital storsatsing
Tech
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling
Har registrert feil i eiendomsskatten i Oslo
Bolig
UtviklingsABC – Del 3 – Innledende om kjøp av utviklingseiendom
Juss
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Advarer mot byggebrems i nord
Utvikling
– Vi kommer ikke langt med 150 millioner (+)
Utvikling
Her blir det 12.000 kvadratmeter lager
Utvikling
Kostbar feide mellom samarbeidspartnere (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.