Aktuelt

Aker Brygge verdt over 11,5 milliarder

Butikkene og restaurantene på Aker Brygge fortsetter å øke omsetningen, og kontorbrukerne betaler stadig mer i husleie. Det sender verdien av Norwegian Propertys eiendommer Brygga oppover.

STORE VERDIER: Aker Brygge-eiendommene til Norwegian Property. Foto: Shutterstock.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

John Fredriksens børsnoterte eiendomsselskap Norwegian Property eier flesteparten av eiendommene på Aker Brygge. Etter at selskapet gjorde grep og løftet både kontoreiendommene og kjøpesenteret på Brygga, har leieprisene og eiendomsverdiene steget kraftig.

Den såkalte CBD-porteføljen (det sentrale businessdistriktet) til Norwegian Property har et samlet areal på 140 267 kvadratmeter. Eiendommene får inn 488,9 millioner kroner i husleie i året. Aker Brygge-eiendommene henter inn 443,4 millioner kroner i husleie når man bruker årlig run-rate ved utgangen av 2019. Verdien av CBD-porteføljen var ved årsskiftet anslått til over 13 milliarder kroner av verdivurderingsavdelingene til Cushman & Wakefield og Akershus Eiendom.

Flesteparten av eiendommene i porteføljen er på Aker Brygge, med unntak av Drammensveien 60, som har et areal på 11 269 kvadratmeter, og Lille Grensen 7, som er på 6871 kvadratmeter. Ifølge rapporten for fjerde kvartal som ble sluppet sist uke, er leieinntektene fra Drammensveien 60 28,2 millioner kroner. Legger man til grunn en noe høyere yield der enn for den totale CBD-porteføljen, får man en verdi på mellom 600 og 650 millioner kroner, avhengig av eierkostnadene. Og legger man til grunn samme verdi på Lille Grensen 7 som NPRO kjøpte eiendommen for (710 millioner kroner) kan man anslå at Norwegian Propertys Aker Brygge-eiendommer er verdt godt over 11,5 milliarder kroner.

Mens mye av handelen i Norge sliter for tiden, kan kjøpesenteret Aker Brygge, med butikker og restauranter, skilte med omsetningsvekst. I fjerde kvartal hadde retaildelen til Aker Brygge en omsetning på 472 millioner kroner, noe som er en økning på 3,4 prosent sammenlignet med fjerde kvartal året før. I presentasjonen for fjerde kvartal skriver NPRO at andre halvår ga en skarp oppgang i omsetningen og at selskapet er svært fornøyd med omsetningen i flesteparten av segmentene, særlig tatt i betraktning at de har en strategisk ledighet på 2500 kvadratmeter. Norwegian Property har hatt en rekke aktiviteter i fjerde kvartal for å tiltrekke seg folk.

Nå går starten for prosjektet til 300 mill (+)
Bolig
Malling med digital storsatsing
Tech
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling
Har registrert feil i eiendomsskatten i Oslo
Bolig
UtviklingsABC – Del 3 – Innledende om kjøp av utviklingseiendom
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Advarer mot byggebrems i nord
Utvikling
– Vi kommer ikke langt med 150 millioner (+)
Utvikling
Her blir det 12.000 kvadratmeter lager
Utvikling
Kostbar feide mellom samarbeidspartnere (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.