Bolig

Kan bygge 6500 nye boliger

Stor-Oslo Eiendom kjøpte tomter og eiendommer for 2,3 milliarder kroner i fjor og sitter nå med en portefølje som kan gi 6500 nye boliger.

GODT SALG: Stor-Oslo Eiendom solgte leiligheter for 600 millioner kroner i Meierikvartalet i fjor. Ill.: MIR
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– 2019 blir et ekstraordinært godt år for Stor-Oslo Eiendom. Det har vært meget høy aktivitet, med både utvikling og bygging av flere prosjekter i Oslo og Akershus. I tillegg har vi vært meget aktive med kjøp av ny eiendom, som gir selskapet en stor ordrereserve og bidrar til å sikre inntjeningen mange år fremover, sier adm. direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom.

Etter å ha kjøpt tomter og eiendommer for 2,3 milliarder kroner i fjor og ytterligere en tomt i starten på 2020, kan Stor-Oslo Eiendom utvikle 6500 nye boliger fra tomtebanken. I tillegg har selskapet 150 000 kvadratmeter næring under utvikling.

– Dette gjør oss til en av de største aktørene på Østlandet, sier Grimstad.

I 2019 solgte Stor-Oslo Eiendom 370 leiligheter med en samlet verdi på over 2,2 milliarder kroner. Bare i prosjektet i Meierikvartalet i Lillestrøm ble det solgt boliger for 600 millioner kroner I 2020 skal Stor-Oslo Eiendom legge ut 400 nye leiligheter i Stor-Oslo-regionen for salg, fordelt på seks prosjekter.

– Vi har i 2019 innført miljøledelse i alle våre prosjekter, og vi implementerer FNs bærekraftsmål direkte inn i prosjektene. Vi miljøsertifiserer prosjektene og legger inn miljøtiltak som lokale energisentraler, fossilfrie byggeplasser og klima- og miljøvennlig transport. Det skal være enkelt å velge miljø i våre prosjekter, sier Grimstad.


Mathis Grimstad er også blant gjestene i Estates nye podcast. Her kan du høre hva han tenker om nybyggmarkedet og boligprisene i 2020.

Nesten hele hyttefeltet til 200 mill forsvant på et blunk
Aktuelt
Bygger næringsbygg til over 200 mill
Aktuelt
Oslo Finans med ansettelser
Karriere
Höegh utvider styret
Karriere
Malling med digital storsatsing
Tech
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
– Gjeninnfør momsfritaket på offentlig infrastruktur
Aktuelt
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling
UtviklingsABC – Del 3 – Innledende om kjøp av utviklingseiendom
Juss
Advarer mot byggebrems i nord
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.