Bolig

Bare 2013 er dårligere enn i år

Det bygges og selges færre boliger enn før.

NED: Ifølge Per Jæger bygges det ikke så mange boliger mer.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Salget holder seg stabilt, mens igangsettingen fortsatt er svak sammenlignet med tidligere år, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.

Fra nyttår til november ble det solgt fem prosent færre boliger enn i samme tidsrom i fjor. Nybyggingen var ned 12 prosent. De siste ti årene har bare 2013 svakere igangsettingstall for denne perioden.

LES OGSÅ: Satser stort i hjembygda

Det er særlig leiligheter som får merke byggenedgangen, der er igangsettingen hittil i år ned 17 prosent, mens småhus og eneboliger ligger henholdsvis seks og åtte prosent under.

– Salget av eneboliger for perioden er ned 15 prosent sammenlignet med 2018. Salget av småhus og leiligheter i tilsvarende periode ligger henholdsvis sju prosent under og en prosent over, sier Jæger.

LES OGSÅ: Skal selge boliger for 650 mill

Salget og igangsetting av fritidsboliger holder seg stabilt, men også der er det nedgang. Hittil i år er salget ned seks prosent, mens igangsettingen så langt i år ligger to prosent under fjoråret.

– Boliglånsforskriften ble ikke endret, men jeg er skuffet over at det ikke ble gjort mer for førstegangskjøpere, påpeker Per Jæger.

Ser svært alvorlig på saken (+)
Analyse
Vil utvide kjøpesenter med boliger
Utvikling
Skal drive restaurantene i Munchmuseet (+)
Aktuelt
Utleiers ABC – Del 31 – Sted, dato og signatur
Juss
Sammen for å løfte sentrum (+)
Utvikling
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Blir partner i DARK
Karriere
Investor må bla opp etter uklar avtale (+)
Analyse
Klare for milliardinvesteringer i eiendom
Aktuelt
Blir hedret i nasjonalt verdiprosjekt
Tech

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.