Bolig

Moduler gir rekordrask boligbygging

Boligmodulene er produsert i Estland før de sendes med båt til Drammen. Lastebiler kjører det siste stykket til byggeplass.

MED BÅT: Eli Therese Strindeberg fra Trysilhus, assisterende havnedirektør Ivar Vannebo og Trysilhus’ prosjektleder Terje Jansson Nyrud er strålende fornøyd med måten å frakte hus på. Foto: Torbjørn Tandberg
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Modulene til boligprosjektet Bergbakken i Sande sentrum er produsert i Estland av et selskap som siden 1995 har levert flere enn 8.000 boliger, mange av dem til Norge.

På havna i Drammen losses boligmodulene og fraktes til Sande der boligblokkene bygges i rekordfart.

LES OGSÅ: Starter sentrumsutvikling for 350 millioner

– Drammen havn spiller en viktig rolle for logistikken i prosjektet. Modulene kommer samlet på én båt og kan bli fraktet kontinuerlig til byggeplassen. Der monteres de fortløpende slik at hele bygget med fem etasjer er på plass i løpet av tre dager. Hele prosessen med leveranse og montering har gått i henhold til planen, sier prosjektleder Terje Jansson Nyrud i Trysilhus i en pressemelding.

Bergbakken består av tre blokker med totalt 58 leiligheter. Den første ble levert og montert slik i oktober, nå er det blokk nummer to sin tur. Til sommeren kommer det tredje byggetrinnet. 44 av de 58 leilighetene er allerede solgt.

LES OGSÅ: Utbygger vil ha 53 leiligheter. Det vil ikke kommunen

– Leilighetene kommer så godt som ferdig innredet med bad, kjøkkeninnredning, ferdig malte vegger og stort sett ferdige gulv. På byggeplassen sammenkobles modulene og arbeidet med alle tekniske installasjoner utføres. I tillegg kommer innvendig og utvendig ferdiggjøring, påpeker Nyrud.

– Båttransporten viser at det er mulig for regionens bedrifter å velge miljøvennlig transport, uttaler assisterende havnedirektør Ivar Vannebo.

 

Ser svært alvorlig på saken (+)
Analyse
Vil utvide kjøpesenter med boliger
Utvikling
Skal drive restaurantene i Munchmuseet (+)
Aktuelt
Utleiers ABC – Del 31 – Sted, dato og signatur
Juss
Sammen for å løfte sentrum (+)
Utvikling
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Blir partner i DARK
Karriere
Investor må bla opp etter uklar avtale (+)
Analyse
Klare for milliardinvesteringer i eiendom
Aktuelt
Blir hedret i nasjonalt verdiprosjekt
Tech

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.