Aktuelt

Dropper Paradis-planene

Aker BP gir opp planene om å flytte til Paradis rett utenfor Stavanger sentrum.

PARADIS: A-labs forslag til hvordan Paradis kan utvikles. Ill.: A-lab.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det skriver Dagens Næringsliv mandag ettermiddag. Aker BP vurderte å flytte inn i et nytt stort kontorbygg i Paradis i Stavanger, men nå legges planene på is. Bygget var planlagt utviklet av Fornebuporten Eiendom, Base Property og Bane NOR Eiendom, og det var snakk om samlede investeringer på opp mot 10 milliarder kroner.

– Aker BP har besluttet at vi trekker oss fra Paradis, sier pressetalsmann Ole-Johan Faret i Aker BP til Dagens Næringsliv.

Lokalpolitikerne som kom til makten i Stavanger etter valget har vært negative til planene, noe som har gitt seg utslag i at det trolig må utarbeides en ny områdeplan før det kan settes opp nye bygg i Paradis.

– Det vil ta minst 12 måneder å gjennomføre en slik områdeplan. Vi vet heller ikke utfallet av en slik plan med tanke på hvilke rammer som settes for utbygging av området. Med en så stor usikkerhet rundt utfallet, finner vi det ikke hensiktsmessig å vente på at en slik områdeplan ferdigbehandles. Vi har derfor kommet til at det ikke blir aktuelt for Aker BP å jobbe videre med Paradis-alternativet, skriver Ole-Johan Faret i en email til Dagens Næringsliv.

For Hinna Park-området og Forus er det positivt at det ikke utvikles et stort tredje kontorområde på Paradis som konkurrerer med de to områdene hvor det allerede i dag er mange ledige kontorlokaler.

Ny kvalitetssjef på plass
Karriere
OBOS satser millioner på kunstig intelligens
Tech
Far og sønn tar gevinster i øst og i nord (+)
Analyse
Her er byggebransjens testlab
Play
Her har eierne kuttet leiligheter i to omganger (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Nytt AKA-kjøp i Sandefjord
Transaksjoner
Åtte av disse leilighetene blir kanskje ikke bygget (+)
Bolig
Livet på låven ser ut til å friste
Bolig
Selger tomtene for 3,4 milliarder
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.