Transaksjoner

Tollefsen klar for boligraid i Europa

Ivar Tollefsen får med den svenske pensjonsgiganten Alceta på nye eiendomsraid i Europa.

SAMLER BOLIGENE: Ivar Tollefsen samler boligsatsingen i Heimstaden Bostad og vil gå fra nordisk til europeisk fokus. Foto: Lasse Åkerström.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Ivar Tollefsens selskap Heimstaden spisser boligsatsingen gjennom selskapet Heimstaden Bostad, hvor Heimstaden AB er største aksjonær med 65 prosent. Sammen med det svenske pensjonsselskapet Alecta går Heimstaden nå inn med 9,5 milliarder svenske kroner i en emisjon i Heimstaden Bostad. Samtidig selger Heimstaden AB en portefølje med 10 447 boliger og 83 næringseiendommer til Heimstaden Bostad for 18 milliarder svenske kroner. Kjøpet finansieres med banklån og deler av emisjonspengene.

Les også: Tollefsen kjøper mer utviklingseiendom i Asker

Etter kjøpet eier Heimstaden Bostad 51 755 boliger med en markedesverdi på 108 milliarder svenske kroner. De annualiserte husleieinntektene er på 5,2 milliarder kroner.

Heimstaden Bostad har også signert en avtale om å kjøpe de gjenværende eiendommene i Heimstaden AB, samt Alectas boligportefølje i Helsingborg. Eiendomsverdien på de to transaksjonene er på 2,6 milliarder svenske korner.

Med omorganiseringen og spissingen vil Heimstaden Bostad ekspandere sine kjernemarkeder fra Norden til også å inkludere større deler av Europa. Når Heimstaden Bostad skal gjøre fremtidige investeringer, vil Alecta stille opp med ytterligere 7,5 milliarder svenske kroner i egenkapital.

– Vi nyter godt av et tett samarbeid med Alecta når vi skal utvikle Heimstaden Bostad. Med en betydelig innsprøyting av ny egenkapital kan vi vokse selskapet i markeder vi kjenner godt, som er spennende og motiverende for oss alle, sier CEO Patrik Hall i Heimstaden.

I årets første ni måneder hadde Heimstaden Bostad leieinntekter på 3,03 milliarder svenske kroner, en økning på over 700 millioner sammenlignet med fjorårets første ni måneder. Resultatet for perioden var 2,9 milliarder svenske kroner etter at eiendomsverdiene økte med 3,3 milliarder kroner.


Se også Estate Play, hvor Fredensborg Fritid-sjefen Andreas Martinussen forteller om fritidsboligsatsingen til Ivar Tollefsen:

– Høres ut som å bygge sand i Sahara
Play
Etter årevis i mørket er det nå lys i tunnelen (+)
Bolig
Tror på vekst i beinhardt kjøpesentermarked
Aktuelt
Omstridt investor gikk i pluss på overtid (+)
Analyse
Kengo Kuma og Mad til topps
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Fire blokker rett ved fjorden (+)
Bolig
Kan bygge 6500 nye boliger
Bolig
Vil utvikle høykvalitets leiligheter i Kvadraturen (+)
Bolig
Podcast: Har boligutviklerne hatt det for lett?
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.