Aktuelt

Ble kåret til Årets sentrum 2019

- Dette er utrolig stas, sier ordfører Hanne Tollerud.

VANT: Moss er kåret til Årets sentrum 2019. Ill: Dyrvik Arkitekter/Oxivisuals
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Moss ble i dag kåret til Årets sentrum 2019.

– Jeg er rørt og det at vi vinner er resultat av godt samarbeid, og en anerkjennelse av et målrettet arbeid gjennom flere år, sier ordfører Hanne Tollerud.

Det er Norsk Sentrumsutvikling som står bak kåringen, og valget sto i år mellom de to finalistene Tønsberg og Moss. Utmerkelsen tildeles en kommune, sentrumsforening, næringsforening, gårdeierforening eller andre som har initiert, gjennomført eller arbeider for å vitalisere sentrum til en økonomisk bærekraftig og funksjonell arena.

LES OGSÅ: Holder stø kurs mot 90 leiligheter

I sine vurderinger skal både nominasjonskomiteen og juryen vektlegge lokalt samarbeid omkring vitaliseringsarbeidet /-tiltaket med henblikk på mål, organisering og resultat. 

Juryen begrunnet sitt valg med blant annet:

Moss beskriver selv at de er i en tidlig fase i arbeidet med å styrke sentrum. Juryen mener at Moss her er kledelig beskjedne. Dette er langsiktig arbeid, og juryen mener de allerede har gjort viktige grep. Tidligere industribygg har fått nytt innhold, og dette gir bysentrum en egenart som er forbilledlig for andre byer og tettsteder som blir stilt overfor store omstillingsutfordringer. Moss har også lagt et solid fundament for videre sentrumsutvikling gjennom sterke overordnede planer med tydelige føringer og ønsket retning for byutviklingen. Dette gir høy grad av forutsigbarhet for videre utvikling samtidig som utviklingspotensialet tydeliggjøres. Planene har ikke minst tatt tak i utfordringene knyttet til å binde de ulike områdene i byen tettere sammen gjennom etablering av gode forbindelseslinjer.

Nå går starten for prosjektet til 300 mill (+)
Bolig
Malling med digital storsatsing
Tech
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling
Har registrert feil i eiendomsskatten i Oslo
Bolig
UtviklingsABC – Del 3 – Innledende om kjøp av utviklingseiendom
Juss
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Advarer mot byggebrems i nord
Utvikling
– Vi kommer ikke langt med 150 millioner (+)
Utvikling
Her blir det 12.000 kvadratmeter lager
Utvikling
Kostbar feide mellom samarbeidspartnere (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.