Utvikling

Bygger om til skole ved Akerselva

Myren Eiendom AS vil tilrettelegge med 7 000 kvadratmeter for Den tyske skolen i Oslo.

BEVARES: Eksisterende bygningsmasse bevares. I tillegg kommer et mindre tilbygg og en gangbro. Foto: Google
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

På vegne av Myren Eiendom AS har Derlick Arkitekter bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Sandakerveien 24 D m. fl. Planområdet er på 8 dekar og beliggende i tidligere Myrens verksted. Det gamle industribygget i Sandakerveien 24 D er rehabilitert og huser nå kontorer.

– Hensikten med prosjektet er å tilrettelegge for barnehage og skole for Den tyske skolen i Oslo. Den tyske skolen er i dag fordelt på lokaler i Sporveisgata 20 og Pilestredet 74 C. Leiekontraktene for lokalene går ut i 2020 og 2022, og Den tyske skolen trenger en god og langsiktig løsning for videre drift, skriver Derlick Arkitekter i til PBE.

For å sikre videre drift har skolen behov for å øke antallet barn/elever, slik at et visst antall avgangselever sikres. Det er planlagt for et samlet elevantall på ca. 420 elever, 100 barnehagebarn og 78 ansatte. I tillegg er det 18 barnehagebarn som går i friluftsavdeling og som har sin base på Berg.

– Innflytting og utvikling av skolen er planlagt i to trinn av hensyn til faktisk mulig gjennomføring av bygningstiltakene, samt utløp av leiekontrakter, heter det i henvendelsen til PBE.

Les også: Frykter forslumming på Lambertseter

Eksisterende bygningsmasse bevares, med et mindre tilbygg mellom den eldre bygningsmassen og det nyere bygget nærmest Bentsebrugata. I tillegg kommer en gangbro fra den eksisterende bebyggelsen til bybebyggelse sørvest på området. I tillegg kommer innvendige endringer for å tilpasse lokalene til barnehagen og skolens behov.

Ny og eksisterende bebyggelse får et samlet bruksareal på ca. 7 000 kvadratmeter.

– Den nye bebyggelsen vil utformes i stor grad slik det er presentert i planforslag i forkant av gjeldende regulering, med en L-formet bebyggelse hvor brorparten av bygningskroppen langs elven løftes opp slik at elvebredden tilgjengeliggjøres fra parksiden. Høyden for deler av bygningen ønskes hevet for å løfte seg høyere over terrenget etter innspill fra PBE, samt for bedret etasjehøyde internt i bygget, skriver arkitektselskapet.

Uteoppholdsareal for skolen vil være åpent for allmenheten. Barnehagens uteområde avgrenses med gjerde, men vil være tilgjengelig for allmenheten utenom åpningstid.

– Omsetningen falt etter bilfritt byliv
Aktuelt
Boligprosjekt falt i fisk for Alf-Inge Håland (+)
Analyse
Vil bygge boliglåve med 19 enheter
Bolig
Aberdeen kjøpte sentrumseiendom (+)
Transaksjoner
Gleder seg til reforhandling av leieavtaler (+)
Analyse
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Tollefsen kjøper mer utviklingseiendom i Asker
Transaksjoner
Starter med produktdesign for ombruk
Aktuelt
Gir vekk eiendom til en verdi av 400 millioner (+)
Analyse
Krefting reagerer på slakt av R8
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.