Transaksjoner

Solgte eiendomsportefølje til Pareto

Et eiendomsselskap med Stig O. Jacobsen og Olav Thon på eiersiden har solgt en større eiendomsportefølje til et Pareto-syndikat.

FORNØYD: Stig O. Jacobsen er fornøyd med salget til Pareto-syndikatet, men blir med videre. Foto: Angvikgruppen
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Mange av syndikatene som ble satt opp for 12-13 år siden med eiendommer utenfor hovedstaden fikk problemer i tiden etter finanskrisen. Men et syndikat som ble etablert i 2006 har levd godt gjennom både nedturer og oppturer siden starten i 2006. Nå selges prosjektet med syv eiendommer til et nytt Pareto-syndikat. Eiendomsporteføljen har anslåtte leieinntekter på 38,6 millioner kroner i år. Eiendomsverdien var 410 millioner kroner. Det gjennomsnittlige leienivået i porteføljen er på 1200 kroner per kvadratmeter.

– Nordmøre og Romsdal Eiendom ble i sin tid satt opp av Sparebanken Midt-Norge. Ca 120 aksjonærer tegnet seg, og vår gruppering tok 30 prosent, sier Stig O. Jacobsen til Estate Nyheter.

Han er styreleder i Angvik Areal AS, som har vært med i syndikatet siden oppstarten. Hans selskap Angvik Eiendom har også hatt forvaltningen av eiendommene.

– Selskapet har betalt ut utbytte i nesten samtlige år siden etableringen. Men alt har sin tid. Vi har derfor hatt en kontakt med Union som har meglet porteføljen og Pareto som satt opp et selskap som har kjøpt syv kontoreiendommer med sentral beliggenhet i Molde, sier Jacobsen.

Han forteller at salget er gjort til en yield noe over 7 prosent og at Angvik Eiendom skal fortsette å forvalte eiendommene. Videre har Angvik Gruppen tegnet seg som største aksjonær i det nye syndikatet med 25 prosent.

– Ellers er det stor sett investorer fra Oslo-området, sier Jacobsen.

Det har vært noe omsetning i Nordmøre og Romsdal Eiendom opp gjennom årene, og Angvik Areal har økt sin eierandel til drøye 50 prosent. Aksjonærene i Angvik Areal er Berg Jakobsen Investor AS aksjonærer som Thon Holding, Varner Invest, Norgesgruppen Eiendomskapital og det delvis Lars Løseth-eide selskapet Norutbygg.

– Det har vært en grei og fin reise for aksjonærene. Mange av selskapene som ble etablert på den tiden har hatt en litt blandet utgang, fastslår Jacobsen.

Estate med podcast
Aktuelt
– Det er mange sinte kreditorer
Aktuelt
Nok et selskap vakler etter eiendomskollaps (+)
Analyse
UTLEIERS ABC – Del 30 – Bilag
Juss
Npro ansetter prosjektdirektør
Karriere
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Sitter igjen med millionregning etter eiendomskonkurs (+)
Analyse
Blant de dyreste leilighetene i Bærum (+)
Bolig
Realkapital Investor går for nybygg i Ski (+)
Utvikling
Stor interesse for å bo i kontorbygg (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.