NY PBE-SJEF: Siri Gauthun Kielland starter i løpet av september.

Ny PBE-sjef klar

Den nye sjefen i Plan- og bygningsetaten er klar.

Publisert Sist oppdatert

Nå er det klart at det blir Siri Gauthun Kielland som etterfølger Ellen de Vibe som ny sjef for Plan- og bygningsetaten i Oslo. Det var 19 søkere til stillingen, og Kielland starter i stillingen i løpet av september 2019.

Siri Gauthun Kielland er utdannet sivilarkitekt fra NTNU. Hun har også etterutdanning innen kunsthistorie, prosjektadministrasjon og byutvikling. Hun har siden 2014 vært rådmann i Sørum kommune. Hun var før dette kommunaldirektør for Plan, kultur og tekniske tjenester i Ullensaker og stedfortreder for rådmannen. Av tidligere jobber nevnes kommunaldirektør for plan, eiendom og teknisk drift og utbyggingssjef i Lørenskog kommune.

– Jeg ser med stor glede og ydmykhet fram til å ta fatt på oppgaven. Dagens byutvikling handler om å skape et godt og bærekraftig byliv for alle byens innbyggere og brukere. Framtidens Oslo former vi allerede i dag, og det er spennende å skulle få bidra i dette arbeidet sammen med Plan- og bygningsetatens dyktige medarbeidere, i god dialog med innbyggere og utbyggere, sier Siri Gauthun Kielland ifølge Arkitektnytt.

– Plan- og bygningsetaten spiller en nøkkelrolle i arbeidet med å gjøre Oslo til en nullutslippsby som det er godt å leve i for alle. Vi skal sikre kvalitet og gode grøntområder, samtidig som vi legger til rette for bygging av flere boliger til en voksende befolkning. Jeg er svært glad for at vi får en dyktig ny direktør i etaten som kan følge opp dette viktige arbeidet, sier byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen om ansettelsen.

Powered by Labrador CMS