Aktuelt

Solon hentet 346 mill.

Solon Eiendom har hentet inn 346 millioner kroner i en emisjon. Runar vatne kjøpte for 38 millioner kroner, mens Stig Bech brukte en drøy million kroner.

HAR 440 BOLIGER I PRODUKSJON: - Vi er i god fart, sier Solon-sjef Stig L. Bech. (Foto: CF-Wesenberg/Kolonihaven)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Mens Solon Eiendom-aksjen endte på 37,80 kroner før 17. mai-helgen, meldte selskapet mandag morgen at det har gjennomført en emisjon på 346 millioner kroner til kurs 38 kroner. Emisjonen ble dermed satt med en prispremie sammenlignet med sluttkurs sist torsdag.

Emisjonsprovenyet skal brukes til å finansiere nye kjøp av eiendommer og for å styrke selskapets balanse. Blant investorene som kjøpte aksjer i emisjonen var Runar Vatne, som sitter i styret i Solon Eiendom. Vatnes selskap Vatne Property tegnet seg for 1 million aksjer og la dermed 38 millioner kroner på bordet. Runar Vatne sitter nå på 14,13 millioner aksjer i Solon Eiendom, tilsvarende 20,22 prosent av kapitalen.

Adm. direktør Stig L. Bech tegnet seg for 26 500 aksjer i emisjonen og brukte dermed 1 007 000 kroner på sitt selskap. UFI, som eies av UNION-partnerne, tegnet 200 000 aksjer og har etter kjøpet 400 000 aksjer, samt en TRS-avtale med eksponering for ytterligere 6,516 millioner aksjer.

Se Stig Bech prate om Solon-modellen på Estate Play her:

Ny partner på skatt i Ræder
Karriere
Har doblet eiendomsverdiene på et par år (+)
Analyse
Fallende eiendomsverdier gir resultatfall (+)
Analyse
Lanserer store fremtidsplaner
Utvikling
629 millioner kroner til nytt campus
Utvikling
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
Nesten alt fra 80-tallet skal fjernes
Utvikling
Dette salget gir J. B. Ugland 295 mill i gevinst (+)
Analyse
Fearnley kjøpte portefølje fra Søylen (+)
Transaksjoner
En sensasjon på Stovner
Play