Utvikling

Lager kino i den gamle sveisehallen

Jotne Eiendom vil bygge kinosenter på FMV Vest.

STOR: Kinoen i Sveisehall 1 blir større enn byens kommunale kino. Foto: Jotne Eiendom
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Området etter Fredrikstad Mekaniske Verft er ett av de store utviklingsprosjektenet i byen i årene som kommer, og Jotne Eiendom er blant dem som er involvert i det som kalles FMV Vest. Der har de inngått avtale med Nordisk Film om å utvikle et topp moderne kinosenter i sveisehallen innerst ved dokka.

Sveisehallen, benevnt Sveisehall 1, er ett av minnene fra verftstiden som skal tas vare på og gis nytt liv gjennom bruk.

LES OGSÅ: 2000 nye boliger i Fredrikstad

– Vi har i lengre tid lett etter en god beliggenhet for å åpne et nytt og moderne kinosenter i Fredrikstad, og er svært tilfreds med å samarbeide med Jotne Eiendom om utvikling av Sveisehallen. Kinosenteret får det nyeste innen lyd og bildeteknologi, samt topp komfort med reclinerstoler og Premium formater, sier salgs- og driftsdirektør Espen Lundberg Pedersen i Nordisk Film Kino i en pressemelding.

Jotne Eiendom på sin side ser på kinosenteret som et spennende og sentralt prosjekt når sentrumsområdet på FMV vest skal utvikles. De har startet arbeidet med detaljreguleringen i samarbeid med Selvaag Bolig.

 

Her kommer kinoen.

– Vi håper arbeidet med kino og boligbygging kan starte så snart som mulig etter den nye kommuneplanen er vedtatt. Forhåpentligvis kan vi starte i 2020 eller tidlig i 2021 sier prosjektansvarlig Jon Eirik Sørensen i Jotne Eiendom.

FMV Vest er Jotne Eiendoms største prosjekt og eiendommen inneholder grovt sett 12.600 kvadratmeter tørrdokk, tre verkstedshaller på totalt 7.400 kvadrateter, 6.000 kvadratmeter og over 300 meter med kaier. Deres mål er at FMV-område skal bli en like viktig ressurs for Fredrikstadsamfunnet som det var under perioden med skipsbyggingsvirksomhet.

Nok et gigantisk milliardprosjekt
Bolig
Byrådet trakk seg fra stillingen
Aktuelt
Kjøper omsorgsboliger
Transaksjoner
Pangea med knalltall (+)
Analyse
Snart klart for boligbygging i den splitter nye bydelen
Bolig
Les Estate Magasin digitalt Bli PLUSS-abonnent her!
Mageplask etter Entra-krav på 20 mill. (+)
Juss
Fikk med seg Husbanken på kombiprosjekt
Bolig
Bedring på 50 mill. for Base Gruppen
Aktuelt
Selger resten etter brannen (+)
Aktuelt