UTVIKLING: På denne tomta skal Selvaag Bolig og Jotne Eiendom bygge 2000 boliger.

Gigant skal bygge 2000 boliger på verkstedstomt

Selvaag Bolig har inngått en 50/50 samarbeidsavtale med Jotne Eiendom om å utvikle en del av Fredrikstad by.

Publisert Sist oppdatert

Selvaag Bolig har inngått en 50/50 samarbeidsavtale med Jotne Eiendom om å utvikle en del av Fredrikstad by.

Den 150 mål store tomta ligger på området etter tidligere Fredrikstad Mekaniske Verksted, vest for Selma Nygrens vei. Avtalen inkluderer også næringsarealer i deler av førsteetasjene.

Fredrikstad kommune definerer tomta som et av sine viktigste byutviklingsområder i byen og i regionen, og kommuneplanen er nå under behandling. Nå starter arbeidet med detaljregulering på deler av området, og Selvaag Bolig har mål om salgsstart i 2020/2021. De antar å bruke 15 til 20 år på å utvikle hele området, ifølge en pressemelding.

Selvaag Bolig skal ha prosjektledelse for boligutviklingen, og Jotne skal bygge flere nye næringsbygg i tillegg til næringsarealene i boligbyggene. Prosjektet Værste som er i ferd med å endre Fredrikstad for alltid, blir med sine 650 mål ti ganger større enn Aker Brygge.

Administrerende direktør Olav H. Selvaag i Selvaag Bolig beskriver prosjektet som unikt.

– Dette er en spennende tomt og det som bygges vil bli et vesentlig bidrag til bærekraftig byutvikling i Fredrikstad. Utviklingen åpner opp byen mot sjøen og vil knytte dette området sammen med sentrum. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier han.

Jon Aage Sørensen i Jotne Eiendom er svært fornøyd med å få Selvaag Bolig med på laget.

– Dette er det viktigste byutviklingsområdet i Fredrikstad. Selvaag Bolig er en tung aktør med lang erfaring innen bolig- og byutvikling og det er fantastisk at de nå skal inn i Fredrikstad. Det lover godt for både for byen og for gjennomføringen av prosjektet, sier han.

Fakta

Jotne Eiendom eies av Jotne Eiendom Holding.

Holdingselskapet eies av:

Draug Holding

Tina Lysgård

Vibeke Skar Sørensen og Jon Aage Sørensen

Powered by Labrador CMS