Utvikling

Bygger ferieboliger for 350 millioner kroner

Andre trinn i Sjusjøparken ble nylig lagt ut i markedet. 7 av 20 leiligheter er allerede solgt.

LEILIGHETER: Sjusjøparken Utvikling la nylig ut 20 fritidsleiligheter for salg. Totalt skal de bygge 120 slike på Sjusjøen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leilighetsprosjektet Sjusjøparken 1 som ble lansert for ett år siden ble en umiddelbar suksess da 11 av 12 leiligheter i det første byggetrinnet med firemannsboliger forsvant som dugg for solen. Dermed ble det andre byggetrinnet avertert omgående, og nå er 17 av totalt 24 i dette prosjektet solgt. Innflyttingen starter i påsken.

Nylig ble Sjusjøparken trinn 2 lagt ut for salg, 20 leiligheter fra 49 til 118 kvadratmeter over en parkeringskjeller. Disse er priset fra 1,99 til 5,29 millioner kroner. Prosjektet bygges på tomta til tidligere Sjusjøen Høyfjellshotell.

– Responsen er jevn og god selv om vi er midt i vinterferien. Vi har solgt sju leiligheter hittil, men forventer flere salg i tiden som kommer. Vinteren er ennå lang med mange fine salgsuker. Hvis vi selger nok til at det blir byggestart denne våren, blir det innflytting sommeren 2020, sier Bente Holen Bergseng i Eiendomsmegler1.

350 millioner kroner

Det er Fundament Gruppen og Sisa Invest som eier prosjektet gjennom Sjusjøparken Utvikling. De har kjøpt flere eiendommer der hotellet sto, og utviklingen der er ett av flere hytte- og boligprosjekter selskapet er involvert i. Forventet salgspris på andre byggetrinn er rundt 70-75 millioner kroner, rundt 10 millioner mindre enn i første trinn. Dessuten er det flere byggetrinn på vei.

– Når alt er ferdig skal Sjusjøparken i Ringsaker kommune bestå av 120 leiligheter med en total salgsverdi på rundt 350 millioner kroner. Dette er landets største langrennsdestinasjon med skiføre fra oktober til mai, og det er hovedgrunnen til vår satsing der. I tillegg er det også et fint reisemål resten av året, Terje Gjeisklid i Fundament Gruppen.

Vil ha leilighet

Bente Holen Bergseng forteller at de fleste interessentene og kundene kommer fra Stor-Oslo og Østfold, med Mjøsaregionen hakk i hæl. Og hun har lenge sett en tendens at særlig yngre kjøpere vil ha fritidsleiligheter kontra hytter.

– Mange av interessentene her har hytter fra før og ser etter noe enklere. De synes det er forlokkende å kunne kjøre bilen inn i garasjen og gå rett opp i leiligheten uten å måtte måke snø – og ikke minst slippe vedlikeholdsarbeid. Dessuten starter flere førstegangskjøpere fritidskarrieren sin med leilighet, påpeker hun.

– Et generasjonsskille, med andre ord?

– Ja. Vi ser tydelig at oppussingsobjekter på ordinære tomter ikke er så gjevt lenger. De yngste vil komme til dekket bord med nærhet til alt og færre enn før gidder å pusse opp. Med tidsklemma kom også en ekstrem forandring til at folk vil ha det enklere i fritiden sin. Men for all del, Sjusjøen er fortsatt et tradisjonelt hytteområde. Det er nok av folk som vil ha det som før, påpeker Bente Holen Bergseng.

Fakta

Selskapet Sjusjøparken Utvikling med adresse Jessheim eies av Fundament Gruppen (Terje Gjeisklid og Cato Åslie 50/50) og Sisa Invest (Bjørn Dæhlie 100%).
Sjusjøen ligger i Ringsaker kommune øst for Lillehammer, Norges største hyttekommune.

Ringsaker har 35.000 innbyggere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere