FORNØYD: Administrerende direktør Jon-Erik Lunøe i Bane NOR Eiendom. Foto: Terje Borud
FORNØYD: Administrerende direktør Jon-Erik Lunøe i Bane NOR Eiendom. Foto: Terje Borud

2019 ble et godt år for giganten

- Jeg er godt fornøyd med de økonomiske resultatene i 2019, og det var også et svært produktivt år for oss, sier administrerende direktør.

Publisert Sist oppdatert

Bane NOR Eiendom oppnådde gode økonomiske resultater i 2019. Årsresultat før skatt ble 1,1 milliarder kroner, ned 317 millioner fra 2018 grunnet en ekstraordinær realisasjon ved årsslutt 2018 og periodisering av salgsgevinster. Bane NOR Eiendom-konsernet oppnådde leieinntekter på 795 millioner kroner i 2019, en økning fra 739 millioner året før.

LES OGSÅ: Har investert 100 millioner i rorbuer

– Jeg er godt fornøyd med 2019, og det var også et svært produktivt år. Av mange høydepunkter vil jeg nevne at vi åpnet to nye hoteller, et i Drammen stasjon og et i Porsgrunn. I våre mange hel- og deleide boligprosjekter ferdigstilte vi 310 boliger, sier administrerende direktør Jon-Erik Lunøe blant annet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Går en helt ny tid i møte

Ved utgangen av året var porteføljens estimerte eiendomsverdi på snaut 17,9 milliarder kroner, drøyt 10 milliarder mer enn bokført verdi. Til sammenligning var porteføljens estimerte verdi ved starten av året på 16.2 milliarder kroner, 9.8 milliarder mer enn bokført verdi.

LES OGSÅ: Bygger ut senteret for 150 mill