Vil bygge 300 boliger

Selvaag Bolig vil bygge inntil 300 boliger i Eivind Lyches vei 10 i Sandvika.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev fredag at det er Selvaag Bolig som har kjøpt konverteringsobjektet på Hamang utenfor Sandvika sentrum. Selger er Aberdeen Eiendomsfond Norge I.  Aberdeen har i lengre tid slitt med eiendommen, som har stått i fare for å bli helt tom i et vanskelig utleieområde.

Løsningen ble en boligkonvertering, i et område bak Sandvika sentrum der det pågår en større transformasjon.

Områdereguleres– Dette er et felt som er under områderegulering av Bærum kommune og et satsingområde, hele Hamang er under regulering, sier adm. direktør Baard Schumann (bildet) i Selvaag Bolig til NE nyheter.

– Eiendommen har en ganske stor tomt med en stor parkeringsplass. Vi vil nå rive dagens bygg etter at leiekontraktene går ut sommeren 2018, og så håper vi på oppstart i løpet av 2019, forteller Schumann.

– Hva snakker vi om av utbyggingsmuligheter? – Vi håper på opp mot 300 boliger og en teknisk utnyttelse i størrelsesorden 200-210 prosent. Det blir ca. 70 kvadratmeter i gjennomsnittlig størrelse på leilighetene, sier Schumann, med andre ord om lag 20 000 kvadratmeter totalt. Forventede salgspriser er høye, kanskje høyere enn man tror.

70 000 kroner per m2– Vi snakker om 70 000 kroner kvadratmeteren og kanskje litt over, sier Selvaag-sjefen. Han håper de klarer en entreprisekostnad i området 32 000-33 000 kroner kvadratmeteren, altså en typisk Selvaag-entreprise.

Avtalen ble ifølge Schumann gjort for to måneder siden, men noen pris for Eivind Lyches vei 10 er ikke kjent.– Nei, vi er enige om ikke si noe om denne, men det er kort vei til tomten er regulert, og da stiger prisen, sier han.

Hvis vi ser på en typisk Selvaag-kalkyle, så ligger altså entreprisekostnaden her på noe over 30 000 kroner kvadratmeteren i store utbyggingsprosjekter. Så påløper det gjerne 4000 kroner kvadratmeteren i finansiering og 6000-7000 kroner kvadratmeteren til postene «byggherre, salg og planlegging».

Gode marginerI Oslo er et vanlig infrastrukturbidrag på 2000 kroner kvadratmeteren, dette bidraget er uvisst her. En typisk fortjenestemargin for Selvaag Bolig ligger på 12 prosent. Hvis selskapet har betalt 10 000 krone kvadratmeteren for eiendommen, ca. 200 millioner kroner, utgjør totale kostnader rundt 55 000 kroner kvadratmeteren.

Da blir det god margin opp til utsalgsprisene på vel 70 000 kroner kvadratmeteren. Selv ved en tomtebelastning på 15 000 kroner kvadratmeteren, 300 millioner kroner, er vi ikke på mer enn rundt 60 000 kroner i totale kostnader per kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS