Nyheter

Bygger 20 000 m2

Scandic-kjeden skal bygge enda et hotell i Stavanger sentrum, denne gangen med 350 rom.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Scandic åpnet nylig et forretningshotell i Verksgata litt øst for Vågen i Stavanger med 210 rom. Før sommeren ble Scandic Stavanger City offisielt åpnet. Nå lanserer kjeden et nytt, stort hotell: Scandic Stavanger Congress (se illustrasjon).

Beliggenheten blir i Tanke Svilands gate, noen hundre meter vest for Vågen. Hotellet vil inneholde 350 rom og suiter, restaurant i to etasjer, bar og gym, og 15 møterom, hvorav det største blir på 1000 kvadratmeter.

Totalarealet til hotellet blir 20 000 kvadratmeter, og åpningen av Scandic Stavanger Congress vil være i 2016. Utbygger er Herman Wedels Plass AS, et selskap som eies av Kjell Madland.

Scandic kjøpte tidligere i år Rica-kjeden og har i dag totalt seks hoteller i Stavanger. Scandic Stavanger Congress blir følgelig det syvende og ifølge en pressemelding det desidert største hotellet i oljebyen med sine 350 rom,

– Som markedsleder er det naturlig for oss å lede utviklingen på de viktigste destinasjonene. Vi skal være offensive og etablere nye hoteller på attraktive destinasjoner der vi ser det er høy etterspørsel blant gjestene. Dette bidrar til at Scandic fortsetter å vokse og vi styrker vår posisjon som Nordens største hotellkjede, sier konsernsjef Frank Fiskers i Scandic i pressemeldingen.

Administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold i Scandics Norge sier at fra å være en by med kronisk mangel på ledige hotellrom, er det nå en rekke nye hoteller under etablering i Stavanger.

– Byen er i kraftig vekst, og som markedsleder er det viktig for Scandic å ha et bredt tilbud av høy kvalitet. Det vil være tøff konkurranse om gjestene, og denne konkurransen ser vi frem til å vinne, sier Steen-Mevold.

Scandic-kjeden skal også bygge et kjempehotell ved Flesland lufthavn til 600 millioner kroner. Dette hotellet skal etter planene åpne i april 2017.

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Øker leieinntektene, resultatet faller
Aktuelt
Les alle PLUSS-sakene ett sted Klikk her!
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Solid resultat med 363 millioner
Aktuelt
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse