– Jeg skjønner ikke prioriteringen

Publisert Sist oppdatert

OBOS´ årlige boligkonferanse løp av stabelen i Operaen i går, og en fullsatt sal fikk høre en engasjert OBOS-sjef lange ut mot prioriteringen av statlige midler til kollektivutbygging. 

Les også: – Bygg høyere og tettere

Les også: Pokersjanse kan gi storgevinst

– Jeg skjønner ikke hvorfor staten skal betale hele kostnaden ved å bygge tog til Lillehammer og Halden, mens staten bare vil legge i halvparten til tog eller T-bane til Fornebu – og enda mindre til nye T-banelinjer i Oslo for øvrig, sier Martin Mæland. 

Mæland begrunnet sitt utspill med den antatte befolkningsveksten i Oslo de nærmeste årene. Prognoser viser at hovedstaden vil vokse med 300.000 innbyggere de neste 20-30 årene, mens det antas at Akershus vil øke med 250.000 nye innbyggere.

Igangsettingen av nye boliger holder ikke tritt med befolkningsveksten, og Mæland sammenligner boligbehovet med gjenreisningsbehovet i Oslo etter andre verdenskrig. 

– Det må flere boliger til, og disse må bygges raskere. Og kollektivtilbudet må bli bedre. Blant tiltakene som bør prioriteres er ny Fornebubane, ny sentrumstunnel i Oslo, forlengelse av T-banen til Ahus og tverrforbindelse i Groruddalen, sier Mæland. 

Les også: Ønsker utbyggere dit peppern gror

Les også: OBOS gjør storkjøp av tomt

Les også: – Boligfesten fortsetter

Les også: Vil ha mer fortetting

Les også: Vil begrense fortetting

Les også: Ny kommuneplan for Oslo

Les også: Ja til mindre leiligheter

Les også: Bolig knuser næringseiendom

 

Powered by Labrador CMS