INSPIRERT AV VENEZIA: Lars Holm, boligdirektør i Oslo S Utvikling, er fornøyd med utviklingen av Vannkunsten.
INSPIRERT AV VENEZIA: Lars Holm, boligdirektør i Oslo S Utvikling, er fornøyd med utviklingen av Vannkunsten.

160 Vannkunsten-leiligheter er solgt

De to første byggene i prosjektet Vannkunsten i Bjørvika er ferdig. Oslo S Utvikling har nå solgt tre fjerdedeler av alle leilighetene.

Publisert Sist oppdatert

Totalt skal det settes opp ni skiferkledde bygg i prosjektet Vannkunsten i Bjørvika.

– Vannkunsten er et av de mest unike og kompliserte prosjektene vi har jobbet med i Bjørvika, sier Lars Holm, boligdirektør i Oslo S Utvikling.

Vannkunsten-prosjektet er på til sammen 215 leiligheter, som er på fra 40 til 150 kvadratmeter. Det danske arkitektfirmaet Tegnestuen Vandkunsten har hentet inspirasjon fra norske fjell og den tradisjonelle norske kystbebyggelsen, med blant annet bruk av norsk skifer.

Holm er svært fornøyd med responsen fra markedet.

– Interessen har vært svært god helt fra starten av, og vi har nå 55 leiligheter i alle størrelser igjen. Det er vi godt fornøyd med, sier han.

Det er AF Gruppen som har vært entreprenør for prosjektet, som er bygget etter kravene for Breeam Very Good.

– Det har vært et teknisk krevende prosjekt for AF Gruppen. Det har vært mye bruk av spesialløsninger, og lite hyllevare. Skråtak, skiferkledning, skyvedører og innvendige glasshjørner er noen av mange krevende detaljer. Flere av byggene er også ført opp der det før kun var vann. Vannet trekkes inn mellom husene og flere leiligheter får egen brygge utenfor stuedøren. Så AF Gruppen skal ha skryt for god gjennomføring. Det er ikke alle som kunne klart dette, sier boligdirektøren.

Når det tredje huset i Vannkunsten overtas før sommeren, er alle byggene langs kaikanten ferdige.

– Bjørvika har virkelig åpnet seg opp de siste ukene. Vi har jobbet veldig mye med overgangene fra privat, halvprivat og offentlige områder. Målet er at beboerne skal ha sitt privatliv, samtidig som de besøkende føler at de er velkomne til området, sier Holm.