Vurderer medielandsby

Sentrale aktører i mediebransjen i Stavanger vurderer å flytte sammen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Bergen har fått sitt MediaCity, der Entra har klart å samle aktører som TV 2, NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vizrt og medieutdanningen ved Universitetet i Bergen i Lars Hille gate 30.

Nå skriver Stavanger Aftenblad at flere sentrale medieaktører i Stavanger vurderer et liknende opplegg.

Det gjelder blant andre NRK Rogaland, Aftenbladet og Rogalands Avis (RA). Sistnevnte flyttet i høst inn i Mediegården i Verksgata 1 (bildet) nordøst i Stavanger sentrum og ble dermed nabo med Stavanger Aftenblad. RA har eksempelvis felles kantine med Stavanger Aftenblad.

NRK Rogaland holder i dag i Kringkasterveien 11 i Ullandhaug noen kilometer sørvest for Stavanger sentrum og rett i nærheten av Universitetet i Stavanger (UiS). NRK vurderer imidlertid en flytting. Rett før helgen møttes NRK, Aftenbladet, RA, UiS og flere andre aktører for å diskutere muligheten for en egen medielandsby i Stavanger.

– Vi har fulgt utviklingen av Media City i Bergen med stor interesse. Nå vil vi høre om det er interesse for noe tilsvarende i Stavanger, sier distriktsredaktør Ragnar Christensen i NRK Rogaland til Aftenbladet.

– Vi må finne ut om det er en gevinst i en samlokalisering. Målet er at en medielandsby skal sikre arbeidsplasser, øke kompetansen, sikre et viktig mediemangfold og sikre praksisplasser til studenter, sier Christensen.

Andre aktuelle aktører for en medielandsby i Stavanger er TV Vest, Institutt for mediefag ved UiS, Screen story, Mediability. Det er satt ned en arbeidsgruppe som skal se på mulighetene, men de berørte partene har alle lange leieavtaler, slik at en sammenslåing ligger et stykke frem i tid.

DNB solgte for øvrig høsten 2014 Mediegården for 240 millioner kroner til et selskap forvaltet av Union Eiendomskapital.

Powered by Labrador CMS