65 MILL: Sofies gate 10 på Bislett.

Selger bygård for 65 mill på Bislett

11 leieforhold med samlede leieinntekter på tre millioner kroner medfølger.

Publisert

Bygården Sofies gate 10 på Bislett i Oslo er lagt for salg, med en prisantydning på 65,5 millioner kroner. Eiendommen er regulert som et sameie, og inneholder til sammen 13 leiligheter.

Bruttoarealet oppgis til 1245 kvadratmeter, mens primærarealet er 1021 kvadratmeter. Prisantydningen på 65,5 millioner kroner innebærer altså en kvadratmetepris på 52.000 kroner for hele bygget og tomten. Regner man på primærarealet, blir kvadratmeterprisen 64.000 kroner. Tomten er på 384 kvadratmeter og er selveier.

Les også: Tetter hullet i Thereses gate

Les også: Vil rive bygård i Oscars gate

Ifølge prospektet er 11 av leilighetene leid ut, med samlede leieinntekter på 3.042.000 kroner. To av leilighetene er bebodd av selger(e), og er ikke medregnet i utleieinntektene.

Mange av bygårdene i området ble bygget mot slutten av 1800-tallet, så også med denne eiendommen. Bygget er oppført i 1878, og mens megler skriver at bygården har gjennomgående alminnelig grei utleiestandard, så viser tilstandsrapporten at det vil kreve en del ressurser for å få eiendommen i akseptabel stand:

Takstmann Bjørn Aarvik skriver i sin rapport at gården har behov for betydelig oppgradering av fasader på frem- og bakside. Deler av gården har vinduer som er ca 20 år gamle. Takstmannen anbefaler å oppgradere brannsikkerheten i gården med ny sentral brannalarm og nye branndører i alle leiligheter og fellesarealer.

I tillegg påpekes det at dreneringen mot gateplan “sannsynligvis trenger å utbedres”. Det anbefales også å foreta en komplett gjennomgang av det elektriske anlegget i hele gården og i den enkelte leilighet, «da en del av dette virker amatørmessig utført», ifølge takstmannen.

Les også: Fikk blankt avslag til utbygging i Bogstadveien

Til slutt konkluderes det med at alle bad og wc i gården må totalrenoveres, med et par unntak – samt at alle avløps- og soilrør i hele gården trenger utbedring. Taket har papp av nyere dato.

Gården ligger rett ved Bislett stadion. Salget håndteres av Proaktiv.

Les også: Vatne og Haare kjøper flere bygårder

Powered by Labrador CMS