BLIR STÅENDE: Det kan bli resultatet, etter at rådmannen i Sogndal kommune slår full retrett og anbefaler at Hotel Mundal fritas for eiendomsskatt.

Slik slapp han eiendomsskatt

Truet med å rive hele hotellet, hvis han ikke ble fritatt for eiendomsskatt. Da snudde kommunen.

Publisert

– Søknad om riving ser ut til å være eneste måte å få de som sitter med ræva i statskassen til å våkne opp og forstå at ikke alle har det like fett og bekymringsløst som dem selv.

Dette skrev hotelleier Ola Moe i et innlegg på Hotel Mundals hjemmeside i forbindelse med at det ble kjent at han truet med å rive hotellet sitt i Sogn og Fjordane, i protest mot eiendomsskatten.

Hotel Mundal i Sogn og Fjordane har eksistert i 125 år, og regnes som en av de vakreste bygningene langs Sognefjorden. Driften av hotellet har vært økonomisk utfordrende. Dagens eier, Ola Moe, overtok hotellet i 2014.

Les også: Vil ha mer skatt på eiendom

Han er klar på at de som forvalter av en historisk hotelleiendom med store behov for vedlikehold burde slippe å betale eiendomsskatt – ikke minst for eiendommer der driften ikke går i pluss.

Etter at hotellet i to omganger hadde fått økt skattetaksten, gikk det i svart for hotelleier Ola Moe. Han konstaterte at midlene han skulle brukt til å renovere hotellet, i stedet gikk til å betale skatt til kommunen.

Dermed fyrte han av en søknad om å rive hele hotellet. Denne søknaden kom mildt sagt brått på ordføreren i bygda, og kulturavdelingen til fylkeskommunen applauderte heller ikke rivesøknaden.

Les også: Må tilbakebetale eiendomsskatt

Nå ser det imidlertid ut til at både Ola Moe, kulturavdelingen til fylkeskommunen og hotellets trofaste besøkende kan puste lettet ut. Den administrative ledelsen i Sogndal kommune anbefaler at hotellet skal slippe å betale eiendomsskatt, skriver porten.no. Forslaget er ført i pennen av rådmann Jostein Aanestad, og saken blir nå overlatt til formannskapet i kommunen.

Det står ikke spesifikt i rådmannens anbefaling at det er rivesøknaden som har ført til skatteretretten. Rådmannen begrunner forslaget med at hotellet har en historisk verdi, og at det fremstår nærmest som det gjorde da det ble bygget i 1891.

Les også: Saksbehandlingsregler for eiendomsskatt i Oslo

Les også: Huseiernes Landsforbund til skattesøksmål mot Oslo kommune

Powered by Labrador CMS