KAN KOMME PÅ MARKEDET: Når Veterinærhøyskolen og Veterinærinstituttet flytter fra Adamstuen, kan det innebære at 59.000 kvadratmeter bygningsmasse og 65 mål tomt kommer for salg.

Her blir 59.000 m2 ledig

Om tre år flytter blant annet Veterinærhøyskolen fra Adamstuen. Nå grubler Statsbygg hva eiendommen kan brukes til. Kanskje blir den solgt.

Publisert

Veterinærhøyskolen, Veterinærinstituttet, Mattilsynet og VESO apotek flytter ut fra dagens bygningsmasse på Adamstuen om tre år. Dermed blir den 65 mål store eiendommen som rommer bygninger på i alt 59.000 kvadratemeter ledig.

– Her er både moderne bygninger med høy teknisk standard og eldre bygninger med høy kulturhistorisk verdi, sier prosjektleder Jorleif Jørgenvåg i Statsbygg.

Les også: Statsbygg markerte grunnsten med larver og frimerker

LaboratorierEldste bygning er fra 1820 og den nyeste fra 1997, og rommer blant annet laboratorier av internasjonal standard, kontorer og undervisningslokaler.

– Nå undersøker vi først om andre statlige aktører har bruk for eiendommen og hvilke behov Oslo kommune har. Vi ønsker å synliggjøre hvilke kvaliteter bygningene har før vi går videre og ser på muligheter for å utvikle området, sier prosjektlederen.

Les også: Veterinærbygget blir landets største klimabygg

Neste faseDepartementer og underliggende etater samt Fylkesmannen i Oslo og Akershus er bedt om å vurdere dette innen 21.oktober.

Statsbygg skriver på sine nettsider at neste fase vil være å undersøke eiendommenes utviklingspotensial, enten for statlige brukere – eller for salg til andre aktører.

Powered by Labrador CMS