HÅRETE: Møller Eiendoms administrerende direktør Ola T. Gjørtz lot skjegget gro i påvente av byggetillatelse for selskapets nye boligprosjekt på Skøyen. Bildet er tatt under Eiendomsutviklingsdagene i Larvik i forrige uke.

Har latt skjegget gro siden jul – har bestilt time hos barberer

Mens Ola T. Gjørtz i Møller Eiendom har ventet på et ja fra Oslo kommune, har han latt skjegget gro – og det har fått gro både lenge og mye.

Publisert

– Jeg har ikke tatt skjegget enda, men jeg har bestilt time hos den gamle barbersalongen i Tollbugata, sier administrerende direktør i Møller Eiendom, Ola T. Gjørtz.

Mangler bare Harley og skinnjakkeBakgrunnen for den voldsomme skjeggveksten er at han lille julaften i fjor ble så oppgitt over det han mener er sommel fra Oslo kommune sin side, at han bestemte seg for å la skjegget gro til byggetillatelsen var på plass. Møller Eiendom har i lang tid forsøkt å få byggetillatelse for et større boligprosjekt på Skøyen, men ved juletider i fjor kom nok en utsettelse.

Les også: Møller kjøper seg opp i næringspark

– Saken hadde da vært i systemet i over ett år, og jeg mente at det ikke kunne være noe mer som kunne forsinke den. Jeg trodde derfor at det kanskje ville ta en måned eller to å få boligprosjektet godkjent, sier Gjørtz.

Slik gikk det ikke. Saken dro ut og i mellomtiden vokste skjegget til Gjørtz.

– Nå har det blitt så langt at jeg har vært nødt til å flette det. I praksis har jeg bare manglet skinnjakke og en Harley Davidson, ler Gjørtz.

Les også: MøllerGruppen kjøper Coop-eiendommen

Går i gang umiddelbartSå mens kommunen tenkte seg om, så vokste både skjegget til Gjørtz og boligkøene.

– Og alle lurer på hvorfor boligprisene er så høye, sier Gjørtz.

Nå peker imidlertid alle piler i riktig retning for prosjektet på Skøyen, som blant annet innebærer rundt 320 nye boliger. Utbyggingssaken har gått gjennom hos planetaten i kommunen og skal altså opp til politisk behandling i bystyret 7. september.

– Nå stoler jeg på at politikerne gjør det de har sagt at de skal gjøre, nemlig å godkjenne prosjekter, sier Gjørtz, som forteller at de kommer til å gå i gang med byggingen av boligene umiddelbart.

– Vi har fått igangsettingstillatelse til å rive den gamle fabrikken som ligger i området. Vi har imidlertid ikke turt å gå i gang før alt var på plass, men slik status for saken er nå, så begynner vi med rivningen nå, sier Gjørtz.

Les også: Flere tillatelser til bolig og næringsbygg

Powered by Labrador CMS