STRAMMER TIL: - Bankene finansierer færre objekter samtidig som de skal ha høyere marginer, sier analysesjef hos Colliers, Aleksander Gukild.

Stadig flere utlendinger har med egen finansiering

Finansiering er et av de største steinene i veien for transaksjoner om dagen. Utlendingene har begynt å ha med seg finansieringsalternativer fra utlandet.

Publisert

– Slik vi vurderer det, så er finansiering den største utfordringen i dagens transaksjonsmarked. Bankene finansierer færre objekter samtidig som de skal ha høyere marginer, sier analysesjef hos Colliers, Aleksander Gukild.

Les også: Rekordvolum i obligasjoner

Vil se mer avDette er resultert i det han mener mener er en ny trend. Så langt er ikke dette noe som dominerer i markedet, men Gukild fortelle altså at de stadig oftere ser at utlendingene ser til utlandet når det gjelder finansiering.

– Det kan enten være at de har en avtale med en utenlandsk bank, men det kan også være institusjoner som har spesialisert seg på eiendomsfinansiering. Dette kan være institusjoner som mange her hjemme ikke kjenner til, sier Gukild, som sier at de forventer at dette er noe man kommer til å se mer av fremover.

Les også: DNB skal bygge portefølje av lån til næringseiendom

Les også: – Bankene er betydelig strengere nå

– Kan være alternativ for norske aktører– Før det var det en selvfølge at man tok finansiering gjennom norske banker, men nå ser vi altså at de har med seg et alternativ. Det er ikke utenkelig at dette også kan være et alternativ for norske aktører, sier Gukild.

Les også: Mer utfordrende for de små

Les også: Vanskeligere å få lån til næringseiendom

Powered by Labrador CMS