SOLGT: Kontoreiendommen Sørkedalsveien 8 blir delt i to med henholdsvis boliger og kontorer, og nå er kontordelen til venstre solgt til Oslo Pensjonsforsikring.(Ill. Stor-Oslo Eiendom)

Stor-Oslo Eiendom selger på Majorstua

Kontorprosjektet i Sørkedalsveien 8 har fått ny eier.

Publisert

 

– Det har gått litt under radaren, men eiendommen ble solgt for et par måneder siden, sier administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom, Mathis Grimstad.

Viktig med hurtig salgDet er Oslo Pensjonsforsikring som har kjøpt eiendommen. Grimstad vil ikke ut med hva de fikk for eiendommen, men prisen skal etter det EstateNyheter kjenner til ligge på mellom 500 og 600 millioner kroner.

– OPF kom tidlig inn i, så vi har solgt til dem på en forwardstruktur. Bygget er ikke ferdig, men vi har garantert en leie på mellom 2500 og 2600 kroner kvadratmeteren, sier Grimstad, som legger til at det var viktig for dem å selge raskt, slik at de kunne sikre inntektene.

– Vi kunne sittet og jobbet med nye leiekontrakter og solgt bygget når alt var på plass og kanskje fått mer for eiendommen, men for oss var det viktigere å komme i gang, få lånt opp bygget og realisere prosjektet, sier Grimstad.

100.000 kroner kvadratmeterenProsjektet i Sørkedalsveien. Eiendommen, som er det gamle Statoilbygget, var opprinnelig på 17.000 kvadratmeter. Stor-Oslo har delt eiendommen i to og laget to lamellbygg. Det ene har blitt til et leilighetsbygg med 116 leiligheter, hvor det nå er solgt rundt 85 leiligheter.

– Også her er det de dyreste som er igjen. Prisene har ligget på rundt 90.000 kvadratmeter, men for det som er igjen er vi nok på over 100.000 kroner. Det er ganske høye priser, sier Grimstad.

Les også: – Voldsom respons

Leieprisrekord

Den andre delen er altså kontorbygget som er på 11.000 kvadratmeter. I tillegg er det noen næringsarealer under boligblokken, hvor det blant annet kommer bank, restaurant og en cafe.

Så langt er 60 prosent av kontorbygget på cirka 11.000 kvadratmeter leid ut og Bouvet er største leietaker.

– Det er nå de øverste etasjene som er igjen. Her oppnår vi gode priser, som faktisk er på over 3000 kroner kvadratmeteren. Det er rekord på Majorstua, sier Grimstad.Bygget skal være ferdig i september. Da flytter leietakerne inn, så de har dårlig tid.

– Men vi er i henhold til skjema, så dette kommer til å gå bra, sier Grimstad.

Les også: Stor-Oslo satser stort i vest

Powered by Labrador CMS